Hoe hou je als werkende moeder alle ballen in de lucht

Praktische workshop bij het combineren van werk en gezin

NIEUWEGEIN, 20060307 -- Veel vrouwen vinden kind en baan niet te combineren! Bijna driekwart (72 procent) van de kinderloze vrouwen in de leeftijd van eind twintig tot begin veertig denkt dat het hebben van kinderen niet te combineren is met 'een veeleisende baan'. Ruim tweederde (68 procent) vindt dat werkgevers het makkelijker moeten maken om zorgtaken en werk te combineren. Moeders die werk en gezin combineren moeten continu jongleren; met hun aandacht, tijd, energie en de verschillende rollen die ze vervullen als moeder, werknemer, partner en vriendin. Dit kan onder andere leiden tot stress, onvrede en ziekteverzuim.


Iedereen praat erover, maar er worden weinig concrete oplossingen geboden om eea te vergemakkelijken en concreet aan te pakken. Maar in maart start de Workshop "Werk en gezin combineren"; zaterdagochtend 18 maart en woensdagavond 22 maart organiseert Career & Kids BV de workshop "Werk en gezin combineren" in tal van plaatsen in Nederland, van Sneek tot Sittard, van Deventer tot Barendrecht. De workshop bestaat uit drie dagdelen, verdeeld over een periode van zes weken.

Doel van de workshop
Tijdens deze workshop leren werkende moeders om beter om te gaan met alle rollen die ze vervullen als moeder, werknemer, partner, vriendin enzovoorts. Ze krijgen inzicht en praktische tips, hoe ze hun werksituatie (wat kan er veranderd worden?) en hun thuissituatie (wat kan er beter? ) kunnen optimaliseren. Ook krijgen ze inzicht in hun valkuilen (waar lopen ze altijd tegen aan?) en worden alle kansen en bedreigingen-zowel persoonlijk als zakelijk- in kaart gebracht. Tijdens de workshop is voldoende tijd ingeruimd voor discussies en overleg met "gelijkgestemden".

Wat levert het op?
Weer een relaxte ouder zijn én goed functioneren op het werk. De stress factor wordt kleiner, waardoor de kwaliteit van het werk en het privé-leven verbetert.

Deze workshop wiordt georganiseerd door Career & Kids BV. Career & Kids BV begeleidt en coacht vrouwen die, met veel plezier en zo weinig mogelijk stress, werk en gezin willen combineren. Uitgangspunt hierbij is de samenhang tussen de persoonlijkheid van de vrouw, haar werk- en privé-omstandigheden. Career & Kids BV werkt door heel Nederland met 25 ervaren vrouwelijke coaches , die zelf ook ervaring hebben met het combineren van werk en gezin.


www.careerandkids.nl