Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2
28 februari 2006

Artiesten eren Marco Borsato tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied

Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Trijntje Oosterhuis, Paskal Jakobsen (Bløf), Veldhuis & Kemper, Herman van Veen, Lenette van Dongen, Clouseau, MIR (ex-Twarres) en Esther Hart brengen op zondag 19 maart in het Beatrix Theater in Utrecht een muzikale hommage aan Marco Borsato. Tijdens het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied vertolken de collega's nummers uit zijn oeuvre, daarbij begeleid door het Metropole Orkest. Marco Borsato ontvangt die dag de Radio 2 Zendtijd Prijs 2006.

Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied wordt op zondag 19 maart van 14.00 tot 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden op Radio 2. Op zaterdag 25 maart is bij de KRO op Nederland 1 om 21.00 uur een registratie van het concert te zien.

De Radio 2 Zendtijd Prijs wordt jaarlijks toegekend door Radio 2 en Buma Cultuur (voorheen Conamus) aan een uitvoerend artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Het is de zevende keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerder werden Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen en Willeke Alberti geëerd voor hun oeuvre. De Radio 2 Zendtijd Prijs bestaat, naast het eerbetoon van collega-artiesten, uit een bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog.

Het Weekeinde van het Nederlandse Lied
Het Radio 2 Gala van het Nederlandse Lied is één van de hoogtepunten van het Weekeinde van het Nederlandse Lied dat Radio 2 van vrijdag 11 maart t/m zondag 19 maart uitzendt. Tijdens dit weekeinde wordt op Radio 2 uitsluitend Nederlandstalige muziek gedraaid.



Ingezonden persbericht