Februari 2006

Jubileum grootste tulpenpanorama ter wereld
TulipLand Voorhout opent vanaf 19 maart voor tiende jaar zijn deuren Over een paar weken weken begint schilder Leo van den Ende voor het tiende jaar op rij aan de voltooiing van zijn levenswerk: het panorama van de Bollenstreek. Van 19 maart t/m 28 mei kunnen bezoekers van Panorama TulipLand in Voorhout de schilder dagelijks aan het werk zien. Het panorama, in totaal meer dan 250 m2 aan doek, is inmiddels al ver over de helft. In 2011 moet het helemaal klaar zijn. Afbeelding
Foto: Bollenstreekschilder Leo van den Ende aan het werk

Van den Ende, een internationaal bekende Bollenstreekschilder, werkt in Voorhout dagelijks onder toeziend oog van het publiek aan het panorama van de Bollenstreek. Het panorama is 62 meter lang en 4 meter hoog, wat betekent dat de schilder ruim 250 vierkante meter aan doek tot zijn beschikking heeft. Het seizoen 2006 wordt extra feestelijk, omdat Van den Ende voor het tiende jaar op rij aan het panorama werkt. In 2011 moet het helemaal klaar zijn.

Bollenstreek
Naast het panorama is er nog veel meer te zien, te doen en te beleven in Panorama TulipLand (PTL), dat gevestigd is in een grote bollenschuur in Voorhout, midden in de Bollenstreek.

Van dichtbij
Rondom het panorama kan men plaats nemen op een gezellig terras, waar bezoekers van heel dichtbij de schilder aan het werk kunnen zien. Verder worden er oude films over de streek gedraaid, er is een uitgebreide Afbeelding verzameling van oude werktuigen en foto's rondom het thema Bollenstreek en in de verschillende galerietjes tonen kunstenaars hun visie op het kleurrijke gebied.

Lentemarkt
Daarnaast zijn er een nagebouwd bollendorp en een uitgebreide Lentemarkt met tal van leuke gadgets op het gebied van bloemen, bollen, tulpen en allerlei andere typisch Hollandse zaken. Kinderen kunnen bloemenslingers rijgen aan de ouderwetse peltafels.Voor groepen die PTL met een bus bezoeken, bestaat de mogelijkheid om een Bollenrit te maken, onder leiding van een echte Bollenstreekkenner.

Praktisch
Panorama Tulip Land is dagelijks geopend van 19 maart t/m 28 mei 2006, van 10.00-18.00 uur. Entree volwassenen: EUR 5,50,-, kinderen/groepen vanaf 15 personen/65+/CJP: EUR 4,50. Tel: 0252-222777.

Afbeelding Kijk voor meer informatie op www.tulipland.nl

Noot voor de redactie/