Kinderuniversiteit van Winkler Prins

Uitgeverij het spectrum

In het NEMO te Amsterdam, wordt op zondagochtend 19 maart om 11.00 uur ter gelegenheid van de verschijning van het boek 'Waar komt de regenboog vandaan?' een feestelijke kinderlezing gehouden.

Prof. dr. Robbert Dijkgraaf (natuurkundige en hoogleraar aan de UvA) zal tijdens deze feestelijke boekpresentatie zijn lezing 'Tot hoever kun je tellen?' houden voor alle aanwezige kinderen en volwassenen.

Hoe meer vragen kinderen stellen, hoe meer ze te weten komen en hoe meer ze te weten komen, hoe meer vragen ze weer kunnen stellen. Dat is wetenschap en Winkler Prins heeft gemeend deze wetenschap voor kinderen vanaf 8 jaar al te openbaren. Waarom wachten tot ze naar de universiteit gaan?

In dit boek, dat verscheen in de serie boeken van Winkler Prins die de kinderuniversiteit heet, vind je de antwoorden op 10 van die moeilijke kindervragen.

De antwoorden werden eerder gegeven door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam. In het wetenschapsmuseum NEMO gaven zij om beurten een lezing over één van die vragen. De dingen die moeilijk uit te leggen zijn en antwoorden op moeilijke vragen lieten ze zien met behulp van proefjes.

Kijk op www.kinderlezingen.nl voor meer informatie, het programma en om je aan te melden.