Ingezonden persbericht


persbericht

3voor12/denhaag festival in korzo theater

Op zondag 19 maart vindt een uniek popfestijn plaats, waar de crème de la crème van de Haagse popscene aantreedt. Het festival is ter ere van het 2,5 jarig bestaan van de 3voor12/denhaag website en wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum. Het feest heeft een experimenteel karakter in de vorm van drie bandclashes. Naast deze clashes, waarin twee bands letterlijk tegenover elkaar staan en om en om een nummer spelen, zijn er optredens van tien andere Haagse bands, VJ's en DJ's en is er een fototentoonstelling.

Tweeënhalf jaar geleden zag 3voor12/denhaag het licht. Het was de eerste lokale portal van de befaamde 3voor12 website van de VPRO. De site verhaalt over de popcultuur in stad en omstreken. Het redactieteam bestaat uit vrijwilligers en de coördinatie van de site is in handen van het Haags Pop Centrum. De site is een groot succes, getuige de duizenden bezoekers per week. Reden voor een feest!

De grillige ruggengraat van het feest bestaat uit drie bandclashes. Twee podia staan tegenover elkaar opgesteld, het publiek staat er tussen in. De bands op beide podia spelen om en om een nummer. Vanuit verschillende muziekstijlen proberen beide bands elkaar te evenaren in intensiteit. Het resultaat? Wie zal het zeggen, het werd nog niet eerder geprobeerd. Het experiment wordt uitgevoerd door zes spraakmakende Haagse bands: The Icons (rock) vs. NiCad (electro-indie), Roadkill (metal) vs. Nuclear Family (hip hop) en Octave Pussy (funk) vs. Can_of_Be (poprock).

De lezers van 3voor12/denhaag konden stemmen op hun favoriete band. Honderden mensen brachten hun stem uit. De meeste stemmen waren voor The Getaway (punkrock), Atombox (rock) en Tweak (rock). Alle drie bands gaan spelen op het feest.

De grote zaal van het Korzo Theater wordt afgesloten door Splendid, de Haagse skasensatie die van elke gelegenheid een feest weet te brouwen, en The POLAR Exploration Ship; dé nieuwe rockbelofte, met voormalige leden van Burma Shave, Kinkster en Incense. De ludieke opening in de grote zaal is een speciaal voor de gelegenheid samengestelde band van 3voor12 redacteuren.

In de kleine zaal spelen 4 semi-akoestische acts: Templo Diez (post-rock), the Rare Groove Orchestra (funk), Smutfish (country-noir) en Arno Loriaux (singer-songwriter).

In de foyer van het Korzo Theater draait een mix van Haagse DJ's electro en andere typisch Haagse underground muziek. In de foyer is een eenmalige tentoonstelling van 3voor12/denhaag fotografen. Er is tevens de mogelijkheid om een goede hap te eten in de foyer.

Dit unieke festival gaat weg voor de prijs van 5 euro. De deuren gaan open om 16:00 en het programma begint om 16:30.

Locatie: Korzo Theater, beide zalen en foyer.
Zondag 19 maart.

Voor meer informatie neemt u contact op met Hedde Meima. Telefoon: 06 422 09 809 / E-mail: heddemeima@myfastmail.com


---- --