Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 9 maart 2006

Swingend optreden Brass Choir Midden Nederland in Nieuw Land Erfgoedcentrum

Op zondagmiddag19 maart om 15.00 uur treedt Brass Choir Midden Nederland opnieuw op in Nieuw Land Erfgoedcentrum met swingende muziek van koperblazers. Onder de bezielende leiding van Henk Meijer brengt de groep een breed repertoire aan muziek ten gehore voor twee trompetten en drie trombones. Er wordt zowel hedendaagse muziek gespeeld met melodieuze en vrolijke klanken, als werken met een meer spiritueel karakter. Dit concert is tevens het laatste concert van de reeks zondagmiddag concerten 'Muziek in de Winter' die Nieuw Land organiseert in samenwerking met Hydron Flevoland.

Programma
De rode draad op 19 maart is 'Pleasure for Five', tevens de titel van een stuk van Kees Schoonenbeek dat deze middag ten gehore gebracht wordt. 'Introductie' van Kramer wordt gespeeld in de vorm van een gedragen adagio in een bewerking van de Lelystadse trombonist en arrangeur Dick Sleeman. 'Swing Weel', een arrangement van Peter Knudsvig, is een combinatie van twee songs; 'Swing love, Sweet chariot' en There's a little wheel a turning in my heart'. Beide zijn twee voorbeelden van de rijkdom aan Amerikaanse zwarte religieuze muziek uit het midden van de 19e eeuw. Ook wordt de tophit 'Banana Boat Song' van Harry Belafonte gespeeld in een swingend arrangement van Roland Kernen. De laatste heeft tevens 'One day in your life' van popzangeres Anastacia voor het Brasschoir gearrangeerd. Een werk wat naast een zeer ritmische structuur ook melodische spanning oproept is de 'Chromatische Galop' van Frans Liszt , bewerkt door leden van het Brass Choir. Tenslotte wordt 'A funny story' van Martin Klaschka ten gehore gebracht in de vorm van een onderhoudende suite in vier delen: 'Joshua in de hall of the mountain king', 'Friar Tuck', 'Low Ballad' en 'A funny story'.

Brass Choir Midden Nederland
Sinds het ontstaan in 1994 is het Brass Choir uitgegroeid tot een ensemble met een zeer uiteenlopend repertoire waarbij de muziek geschreven voor de diverse koperen blaasinstrumenten voorop staat. Het ensemble speelt zowel werken die makkelijk in het gehoor liggen als karakterstukken. Ook spelen zij stukken die speciaal voor kwintetbezetting geschreven zijn. Op 19 maart brengen Brenda Schut en Martijn Lange op trompet en Markus Glas, Dick Sleeman en Henk Meijer op trombone een karakteristiek niet alledaags programma in Nieuw Land.

De toegangsprijs bedraagt E 7,50 en wie ook het museum bezoekt, betaalt slechts E 3,75. U kunt plaatsen reserveren bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00 of per e-mail receptie@nieuwlanderfgoedcentrum.nl.



Ingezonden persbericht