Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Charlois Europoort aanstaande zondag op Radio Rijnmond

Zondag 19 maart is schaakvereniging Charlois Europoort uit Rotterdam op Radio Rijnmond te beluisteren. In het kader van 'Ons Kluppie 2006' is afgelopen vrijdag een reportage opgenomen op de clubavond van de vereniging. Zo is er een opname gemaakt van een 'live-verslag' van een snelschaakwedstrijd tussen Herman van Malde en FM Michel de Wit, en zijn er diverse interviews gehouden. Met deze reportage is Charlois Europoort in de race om de titel 'Ons Kluppie 2006' binnen te halen. Naast de nodige publiciteit is er een prijs te winnen van EUR 2500,- en een TV-reportage. In totaal zijn tien verenigingen genomineerd voor de titel. De uitzending op zondag 19 maart is de zesde in rij, en wordt uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur.

Radio Rijnmond kunt u vinden op 93.4 FM. Meer informatie over de actie op www.radiorijnmond.nl. Rechtsonder staat een link naar 'Ons Kluppie 2006'.

---

Voorbeschouwing ASV Voorjaarstoernooi

Martijn Dambacher is de grote favoriet voor de eindzege in het ASV Voorjaarstoernooi. De speler van Utrecht heeft met afstand de hoogste rating in het bijna 100 schakers tellende deelnemersveld. Dat geeft echter geen garanties. Dat ervoeren afgelopen jaar Ruud Janssen en de Bulgaar Svetlin Stojanov, die toen verrassend ASV-er Otto Wilgenhof moesten laten voorgaan. Door de halve finale van het NK in Hilversum ontbreken Ruud Janssen en Vincent Rothuis dit jaar.

Martijn Dambacher heeft twee categorieën concurrenten. In de eerste plaats de groep jonge spelers onder aanvoering van regerend Open Arnhems Kampioen Stefan Kuipers. De speler van De Schaakmaat zal in zijn kielzog Sander van Eijk van Wageningen en de kersverse OSBO-kampioen van het Arnhemse De Toren weten. Ook titelverdediger Otto Wilgenhof, diens clubgenoot Remco de Leeuw en John Cornelisse van eersteklasser Wageningen zullen hun huid duur verkopen.

Voor meer informatie over het toernooi (o.m. de actuele deelnemerslijst) kunt u terecht op www.asv-schaken.nl. Daar zal in de loop van het weekend ook een verslag met eindstanden en foto's te vinden zijn.

---

Wereldcongres voor schaakproblemisten komt naar Nederland

De Nederlandse Bond van Schaakprobleemvrienden (NBvS) organiseert dit jaar het World Congress for Chess Composition (WCCC). Het congres wordt van 29 juli tot 5 augustus gehouden in het Wageningen International Congress Centre (WICC) te Wageningen.

De NBvS, een officiële onderbond van de KNSB, organiseert het congres ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan. Ook in 2001 organiseerde de bond het congres in Nederland. Het wordt voor West-Europese landen steeds moeilijker het congres voor een aanvaardbare prijs aan te bieden. Het Wageningse congrescentrum geeft echter de mogelijkheid het congres tegen relatief aantrekkelijke kosten te organiseren. Daarmee komt het na een aantal jaren in Oost-Europese landen weer een keer naar het westen. Er worden ongeveer 200 deelnemers uit circa dertig landen verwacht.

Tot de vaste onderdelen van het congres behoren:
* een oploswedstrijd om het wereldkampioenschap, zowel individueel als voor landenteams

* een open individuele oploswedstrijd

* compositiewedstrijden

* lezingen

* daarnaast wordt er vergaderd en worden er o.a. titels toegekend

Voor inlichtingen en aanmeldingen kunt u terecht bij H. le Grand, Heimanslaan 5, 6705 AD Wageningen; email: h.le.grand@wanadoo.nl. Het congres wordt gesponsord door ABNAMRO.

---