Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VRIJE SCHOOL SITTARD HOUDT BAZAAR VOOR KINDEREN ZONDER KOPZORGEN

WESTELIJKE MIJNSTREEK Zondag 19 maart 2006 vindt in de Vrije School te Sittard van 11.00-16.00 uur een gratis toegankelijke bazaar plaats, waarvoor een deel van de opbrengst bestemd is voor het project "Kinderen Zonder Kopzorgen".

Dit project is in 2004 opgezet voor kinderen in Sri Lanka, Sudan, Uganda en Indonesië, die getraumatiseerd zijn door oorlog en rampen, zoals de tsunami. Met intensieve psychosociale hulp en begeleiding leren zij beter om gaan met deze problemen, waardoor zij weer vertrouwen krijgen in de toekomst. Het project is een initiatief van Healthnet-TPO, een Nederlandse hulporganisatie die ondersteuning geeft bij de wederopbouw van de gezondheidszorg in oorlogs-of rampgebieden. Het afgelopen jaar zijn meer dan 30.000 kinderen geholpen met het project. Een geweldig resultaat. Als het project volgens plan wordt voorgezet kunnen de komende drie jaar maar liefst 130.000 kinderen deelnemen aan het deze psychosociale weerbaarheidstraining. Wilde Ganzen en de Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking (ICCO) hebben toegezegd het deel van de opbrengst van de Vrije School bazaar voor Kinderen Zonder Kopzorgen te vervijfvoudigen!

Deze bazaar is geheel in stijl van het Vrije School onderwijssysteem. Zo is er verkoop van houten speelgoed, natuurproducten, poppen en boeken. Er vinden activiteiten plaats met wol. Uw ogen gaan fonkelen bij het aanschouwen van de vele edelstenen. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, waaronder boogschieten, knutselen en een grabbelvrouwtje. Uiteraard kunt u informatie krijgen over het Vrije School onderwijs en wordt de inwendige mens niet vergeten. De bazaar is in de Vrije School Sittard, gevestigd aan de St. Josephstraat 6, hoek Hemelsley te Sittard.

/////////

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Guus Queisen (t. 046 -458 5166 of 06 -250 26332)

Met vriendelijke groet,
Guus Queisen

M&O bureau Guus Queisen vof
Berkenlaan 35
NL 6133 WZ Sittard

T 046-4585166
F 046-4580676