NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 19 maart, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.45 op Nederland 1

// Huurmarkt op slot?

Kwartiermakers:
Deze week vertrokken de eerste 80 Nederlandse militairen naar Afghanistan om de politiek omstreden missie in Uruzgan voor te bereiden. Wat zijn hun eerste ervaringen en wat staat hen nog te wachten staan? Een gesprek hierover met de commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn, de hoogste functionaris op het ministerie van Defensie.

Partij van de Allochtonen/Arbeid:
De PvdA heeft bij de laatste verkiezingen spectaculair gewonnen en vooral veel allochtonen zijn - vaak met voorkeurstemmen - tot raadslid gekozen. In Amsterdam en Rotterdam bestaan de PvdA- fracties nu bijna voor de helft uit allochtone raadsleden. Is dat een goede ontwikkeling? Een debat hierover tussen Nebahat Albayrak, Tweede-Kamerlid voor de PvdA en Paul Scheffer, hoogleraar Grootstedelijke problematiek.

Huurmarkt op slot?
Te gast is minister van VROM, Sybilla Dekker (VVD). Een meerderheid in de Kamer heeft zoveel aanpassingen geëist dat de vraag gerechtvaardigd is wat er nog over is van de oorspronkelijke ambities. Zijn haar plannen om de huurmarkt gedeeltelijk te liberaliseren nu mislukt?

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Paul Witteman

Columnist:

Ronald Plasterk

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl