Digitale Gemeente Houten

Alquin en Hans Dulfer topacts op Bunniks Bluesfestival

vrijdag 17 maart 2006 - Bron: Jos Verboom

Zondag 19 maart organiseren Brothers en de Rotary Club Bunnik een jazz/blues festival waarvan de opbrengst ten goede komt aan een Informatieproject voor chronisch zieke kinderen i.s.m. het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Utrecht.

Het volledige programma op internet

Kaarten kosten 15 in de voorverkoop en zijn in Houten (nog volop) verkrijgbaar bij de Bottelier (naast de C1000).

Alquin
V.l.n.r. Ferdinand Bakker (gitaar), Ronald Ottenhof (sax), Michel van Dijk (zang), Dick Fransen (toetsen), Job Tarenskeen (drums) en Walter Latuperissa (bas)
De rock & roll band Alquin brak in 1973 door toen muziekblad OOR hen uitriep tot de meest trendsettende band van dat jaar. Na vier succesvolle jaren en een paar wisselingen in de bezetting raken ze door het niet doorgaan van een Amerikaanse tournee in een crisis en besluiten er een punt achter te zetten. Halverwege de jaren 90 komen ze weer bij elkaar voor een paar concerten maar daar blijft het bij. In maart 2003 speelt de band opnieuw in het Delftse café Speakers. Dit succesvolle optreden smaakt dit keer wel naar meer en er komt in juni een serie optreden met als hoogtepunt de opname van een live DVD en dubbel CD in De Boerderij. In november van dat jaar volgt nog een serie optredens in het kader van de DVD presentatie. Weer lijkt Alquin in te slapen. Toch in het najaar van 2004 opnieuw een paar concerten met nog vanaf het papier gezongen enkele nieuwe nummers. In september afgelopen jaar komt nieuwe album Blue Planet uit. Het album krijgt zéér goede recensies en is misschien wel het beste dat Alquin heeft gemaakt. Een nieuwe serie optredens volgt met als hoogtepunt het concert eind 2005 in Speakers. Luister naar het openingsnummer van Blue Planet: Return to the Blue Planet

Hans Dulfer
Hans Dulfer Behoeft deze saxspelende, voormalig radiopresentator en vader van nog nadere aankondiging. Kort samengevat: Hans Dulfer in zijn formatie met DJ Kikke is een garantie dat het dak eraf gaat. Dulfer bewees al eerder veelzijdig te zijn en niet bang te zijn voor nieuwe experimenten. De samenwerking met DJ Kikke, waarbij keiharde house en rap centraal staat, bewijst dit nog eens te meer. Ruben van Roon alias Dj Kikke draait opzwepende houseplaatjes en drumt daarnaast alsof zijn leven ervan afhangt. John Helder rapt daar overheen en Dulfer en bassist Erik Barkman zorgen voor de jazzy deuntjes. De muziek is jong en dynamisch maar weet elke leeftijdscategorie aan het dansen te krijgen. In 2004 stonden ze al in Bunnik en kregen toen het dak er af. Het wordt gegarandeerd een optreden waarbij je niet stil kunt staan!

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).