Persberichten district Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 19-03-2006

Gewond na beroving

AMERSFOORT- In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een vrouw gewond nadat zij was bestolen van haar tas.

Omstreeks 00.30 uur liep de 56-jarige vrouw uit Amersfoort over de Verdiweg en hier werd plotseling haar tas uit haar handen gerukt. De vrouw raakte hierbij gewond. De berover rende vervolgens hard weg met de tas van de vrouw. Later werd de tas leeg aangetroffen in de omgeving. De vrouw brak een botje in haar hand en is vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie, district Eemland zuid; 0900-8844.

Diefstal bromfiets

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij vermoedelijk een bromfiets wilde stelen. Omstreeks 00.50 uur zag een getuige dat een 19-jarige man uit Amersfoort met een scooter sleepte over het Piccolopad. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Veelpleger met dvds aan de haal

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een veelpleger aangehouden.

Omstreeks 12.30 uur wilde een 42-jarige man uit Amersfoort een winkel aan de Utrechtseweg verlaten zonder een stapel dvds af te rekenen. Dit werd gezien door personeel en met behulp van stadswachten werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vechten in restaurant

AMERSFOORT- Op zondagochtend werden twee vechtersbazen aangehouden. Omstreeks 00.15 uur ontstond er ruzie tussen een aantal personen in het restaurant aan de Utrechtsestraat. Bij deze ruzie werd ook een stoel vernield. Door de politie werden twee mannen aangehouden die de ruzie hadden uitgelokt. Het duo, 23 en 25 jaar oud uit Soest en Amersfoort werden overgebracht naar het politiebureau.

Door rood

LEUSDEN- Op vrijdagochtend kregen 19 (brom) fietsers een bekeuring omdat ze op de Arnhemseweg en de Maanweg het rode licht negeerden. De controle werd gehouden van 07.30 uur tot 08.30 uur.

Gebroken ribben na valpartij

AMERSFOORT- Op zaterdagochtend raakte een motorrijder gewond. Omstreeks 09.35 uur reed de 45-jarige motorrijder uit Schiedam over de Rijksweg A1. Hij zag te laat dat het verkeer voor hem begon af te remmen en remde zijn motor onderuit. De man kwam hard op het wegdek terecht en brak hierbij een aantal ribben. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis.