Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 19-03-2006

Bedreigende woorden

ZEIST- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden nadat hij bedreigende woorden had geuit. Omstreeks 00.55 wilde een 25-jarige man uit Zeist nog een alcoholisch drankje in een horecagelegenheid aan de Laan van Vollenhove. De bareigenaar vond dat hij al genoeg alcohol had gedronken en weigerde dit. De Zeistenaar werd boos en sprak bedreigende taal uit naar de kastelein. Hierop werd de politie gewaarschuwd en de beschonken man werd aangehouden en meegenomen voor verhoor.

Alcoholcontrole

DEN DOLDER/ZEIST- Op verschillende locaties werd van 20.30 uur tot 03.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 926 blaastesten afgenomen bij bestuurders en gingen 14 bestuurders in de fout. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige personen

ZEIST- Op zaterdagnacht werden vier lastige personen aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten dat een 18-jarige man bij een horecagelegenheid stond aan de 2e Dorpsstraat. Een medewerker van de horecagelegenheid gaf aan dat de man vervelend was geweest en niet de gelegenheid in mocht. De agenten spraken de man aan en vertelde dat hij weg moest gaan en liepen een stukje met hem mee. Plotseling kwam er een groep van 15 personen in de richting van de agenten lopen. Een 18-jarige man vond het nodig een agent weg te duwen. Hij werd aangehouden. Gezien de dreiging vanuit de groep werd een politiehond ingezet om hen op afstand te houden. Drie mannen, in de leeftijd van 20 tot 28 jaar uit Zeist, Driebergen en Den Haag, vonden het nodig de agenten bij hun werkzaamheden te belemmeren of te beledigen en werden aangehouden.

Vernielers aangehouden

DE BILT- Op zaterdagavond werden drie vernielers aangehouden. Omstreeks 22.15 uur zag een getuige dat drie jongens op een bushokje aan het springen waren aan de Blauwkapelseweg. Het trio, in de leeftijd van 18 en 19 jaar oud uit De Bilt, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.