Persberichten district Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 19-03-2006

Bestolen

SOEST- Op vrijdagavond werd een vrouw bestolen van haar mobiele telefoon. Omstreeks 22.15 uur reed de 26-jarige vrouw uit Soest over de Weegbreestraat. Voor haar reden twee mannen op een fiets. De mannen stopten op een gegeven moment en de vrouw moest ook stoppen. Zij werd direct bedreigd met een groot mes en moest haar mobiele telefoon afgeven. Nadat ze dit gedaan had fietsten de twee mannen hard weg. Signalement: Mannen met licht getinte huidskleur, ongeveer 1.80 lang en tussen de 18 a 19 jaar oud. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met het district Eemland noord; 0900-8844.

Overvaller aangehouden

BAARN- Op zaterdagavond werd een vermoedelijke overvaller aangehouden. Omstreeks 18.30 uur bracht een 25-jarige medewerkster van een winkel de dagopbrengst naar de bank aan de Eemnesserweg. Toen ze dit geld wilde afstorten in een kluis werd ze plotseling vastgepakt door een onbekende man. De vrouw uit Baarn begon direct hard te schreeuwen. Dit werd gelukkig gehoord door omstanders die de vrouw direct te hulp schoten. De overvaller, 42 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed
SOEST- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Omstreeks 03.50 uur werd de 54-jarige man uit Baarn gecontroleerd op de Stadhouderslaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken en blies op het bureau 420 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.