Persberichten district Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 19-03-2006

Uitgaansgeweld

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 maart heeft de politie een 38-jarige man uit Mijdrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. Om 00.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er in een horecagelegenheid aan het Hofland een vrouw zou zijn mishandeld. De 18-jarige vrouw uit Vinkenveen had onenigheid gekregen met de man uit Mijdrecht. Vervolgens zou hij het slachtoffer aan haar haren hebben getrokken en op de grond gesmeten. Agenten hebben de Mijdrechter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Mishandeling

MAARSSEN Een 21-jarige inwoner van Maarssen is vrijdag 17 maart slachtoffer geworden van zinloos geweld. Hij fietste samen met zijn 18-jarige vriendin rond 23.45 uur over het fietspad in Pauwenkamp richting Bisonspoor. Ter hoogte van het Economisch College kwamen twee mannen hen tegemoet komen. De twee liepen op de fietsers af en trokken de 18-jarige vrouw van haar fiets af. Toen haar vriend hier iets van zij begonnen de mannen op hem in te slaan. Ook toen hij op de grond lag bleven zij hem slaan en schoppen. Inmiddels had de vrouw 112 gebeld en waren buurtbewoners op de herrie afgekomen. De twee mannen hebben toen de fiets van de vrouw gepakt (een zwarte omafiets) en zijn er vandoor gegaan in de richting van Zwanenkamp.

Toen de politie arriveerde troffen zij het slachtoffer bewusteloos aan. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie zoekt getuigen die deze mishandeling hebben gezien of de twee mannen rond dit tijdstip hebben zien wegfietsen.

Het signalement van de eerste dader: blank uiterlijk, kort blond haar,
1.80 1.85 meter lang en tenger postuur. Hij droeg een lichte jas met capuchon. De tweede dader: blank uiterlijk, kort blond haar, 1.85 1.90 meter lang, breed postuur. Hij droeg een zwarte jas. Heeft u informatie, belt u dan met het wijkteam Maarssen via 0900-8844.

Poging brandstichting

MAARSSEN Zaterdag 18 maart rond 21.44 uur is in de Nicolaas Maesstraat geprobeerd een auto in de brand te steken. De poging mislukte, echter liep de personenauto wel schade op. De politie neemt deze poging mee in het lopende onderzoek naar autobranden in Maarssen en Maarssen-dorp.

Onder invloed en geen rijbewijs

BREUKELEN - De politie heeft zondag 19 maart een 31-jarige en 33-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten zagen een auto rijden over het fietspad aan de Merwedeweg met twee personen erin. Toen de agenten de 31-jarige bestuurder aansprak, roken zij een alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol reed. Bovendien was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Agenten hebben de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De bijrijder van de automobilist, de 33-jarige man, besloot vervolgens achter het stuur te kruipen. De man was echter ook onder invloed van alcohol en ondanks verschillende waarschuwingen van de agenten reed hij toch achter de politieauto aan. Agenten hebben vervolgens ook deze automobilist staande gehouden. De blaastest was positief en de man is aangehouden en samen met zijn vriend overgebracht naar het politiebureau. Tegen beiden Amsterdammers is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

MAARSSEN De politie heeft vrijdag 17 maart om 16.50 uur twee vrouwen uit Utrecht en Maarssen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Dr. Plesmanlaan zagen dat twee vrouwen goederen hadden verstopt en zonder betalen de winkel waren uitgelopen. De twee waren vervolgens in een auto gestapt en weggereden. Aan de hand van het kenteken heeft de politie de auto weten te traceren op de Vogelweg. In de auto zaten een 26-jarige vrouw uit Maarsen, een 44-jarige vrouw en een 17-jarig meisje uit Utrecht. De twee vrouwen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.