Ingezonden persbericht


Persbericht 19 maart 2006

Wafa Sultan, Ere Priester van de Raëliaanse Beweging.

Miami, 16 Maart, 2006 - De Arabisch-Amerikaanse psychologe Wafa Sultan uit LA is beloond met de titel Ere Priester van de Raëliaanse Beweging, vanwege haar sterke standpunt met betrekking tot de primitieve Moslim beschaving. Tijdens een interview op Al-Jazeera TV, dat op 21 februari 2006 werd uitgezonden, verklaarde ze dat er geen botsing is tussen beschavingen, maar een botsing tussen de middeleeuwse mentaliteit en die van de 21ste eeuw.

Dit betreffende standpunt werd onlangs door de Profeet Raël in een tekst uitgewerkt, die op 6 februari was gepubliceerd onder de titel: "We moeten de terugkeer naar de Middeleeuwen voorkomen". In de tekst verklaarde hij: "De gewelddadige betogingen als reactie op de karikaturen van een profeet maken slechts deel uit van een klein detail, dat een ander gevaar onthuld: dat onze eigen moderne waarden en vrijheden worden vernietigd door dominante en onverdraagzame mensen, en wij zelf mee terug worden gesleept naar de middeleeuwen .

Wafa Sultan is de tweede vrouw van islamitische afkomst, die benoemd is tot ere gids. Voor haar ging Ayaan Hirsi Ali, een Nederlandse vrouw van Somalische afkomst, die vecht tegen de onrechtvaardige omstandigheden van Islamitische vrouwen en over wie een fatwa is uitgesproken.

Deze laatste benoeming werd aangekondigd tijdens de week van de vrouwelijkheid, de week waarin Raëlianen demonstreren en vrouwelijke waarden promoten, waarvan de belangrijkste het absolute respect voor het leven is.

Wafa Sultan is in dat opzicht zeker een te volgen voorbeeld, een echte Raëliaanse Gids.

Voor interviews kunt u contact opnemen met: pers_nl@rael.org of 0031(0)6-43780239