Persberichten district Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 19-03-2006

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning. Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie de melding dat bij een woning aan de Texel behoorlijk wateroverlast was ontstaan. Bij een andere woning liep het water van de bovenverdieping direct de meterkast in. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen bij een woning een compleet ingerichte hennepkwekerij aan met 450 planten en bijbehorende apparatuur. Alles werd inbeslaggenomen en er zal een onderzoek worden gestart naar de eigenaar van de plantage.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 22.20 uur kreeg de politie de melding dat 16-jarige jongen een uit Utrecht een fiets in de gracht had gegooid. Dit werd gezien door getuigen en deze hielden de jongen in de gaten. Door agenten werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Insluiper aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een insluiper aangehouden. Omstreeks 18.05 uur kreeg de politie de melding dat een beveiliger van een pand aan de Nijverheidsweg een insluiper op de 3e verdieping had aangetroffen. De 41-jarige man was vervolgens gevlucht. De man uit Utrecht werd later aangetroffen in de omgeving en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een jeugdige inbreker aangehouden. Omstreeks 13.20 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een huis aan de St. Bonifaciusstraat. Agenten gingen direct naar het opgegeven adres en zagen de verdachte, een 15-jarige jongen uit Zeist, fietsen. Bij het zien van de agenten fietste de jongen hard weg. De achtervolging werd ingezet en op een gegeven moment klom hij over de schutting van een woning aan de Bessemerlaan. Hij rende hier door verschillende tuinen en kon uiteindelijk worden aangehouden op de Reamurlaan worden aangehouden. Deze jeugdige is ingesloten voor verhoor.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een jeugdige autokraker aangehouden. Omstreeks 15.00 uur zagen een GVU medewerker dat een 15-jarige jongen uit De Meern een ruit insloeg van een auto die stond geparkeerd op de Kranenburgerweg. De jongens werd door de getuige aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Hij is ingesloten voor verhoor.

Autokraker rent rondjes

UTRECHT- Op vrijdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 16.50 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto was ingebroken aan de Handelstraat. Een motoragent was in de buurt en zag een 13-jarige jongen uit Utrecht rijden op een scooter met op zijn schoot een keurig koffertje. Toen de tiener de agent zag stopte hij en rende hij hard weg. De motoragent volgde de jongen die in de omgeving rondjes bleef rennen. Om van zijn achtervolger af te komen gooide de jongen een soort ruitentikker in de richting van de agent. Ondertussen begon de verdachte kennelijk toch moe te worden en gooide zijn buit, het koffertje, in de bosjes. De vermoeide jongen kon uiteindelijk worden aangehouden. Hij had nog wel genoeg energie om de agenten te beledigen. De jonge druktemaker en autokraker werd ingesloten voor verhoor.

Buitenlander met teveel op
UTRECHT- Op zaterdagochtend kreeg een Tsjech een boete voor het rijden onder invloed. Omstreeks 03.40 uur controleerde agenten een 36-jarige automobilist uit Tsjechië op de Catharijnesingel. Hij had teveel gedronken en blies op het bureau 590. De man kreeg een boete opgelegd van 700 euro die per direct moest worden voldaan. De man betaalde deze boete en kon het bureau met een rijverbod van 10 uur verlaten.