19-3-2006Noordwes t-Veluwe

Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Carina de Wijs, tel. 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

19 maart 2006

Nunspeet - Dodelijk slachtoffer na slippartij

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart rond 04.00 uur is de personenauto van een 28-jarige bestuurster uit Harderwijk op de Kolmansweg in Nunspeet in een scherpe bocht naar links met de wielen rechts in de berm terecht gekomen. Daarna is de auto in een slip geraakt en met het linkerachterportier tegen een boom gebotst. De passagier die links achterin zat, een 24-jarige man uit Wezep, is ter plaatse overleden. De andere inzittenden: de 24-jarige vriendin van het slachtoffer uit Doornspijk, haar 52-jarige vader uit Doornspijk, de 32-jarige echtgenoot van de bestuurster uit Hulshorst, een 20-jarige man uit Hulshorst en de 28-jarige bestuurster zelf, raakten lichtgewond en zijn naar het Sophiaziekenhuis overgebracht. Er zijn geen aanwijzingen dat er te snel is gereden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Harderwijk - Onder invloed van alcohol linksom de rotonde rond

Een 22-jarige man uit Harderwijk reed in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 rond 03.15 uur met hoge snelheid vanaf de A28 richting ' Berenkuil' en daarna rechtsaf richting Drielanden. Op de Westermeenweg nam de bestuurder twee keer een rotonde langs de linkerkant. Aanvankelijk negeerde de bestuurder het stopteken van de politie, maar op de kruising Drielandendreef / Mozartdreef te Harderwijk stopte de bestuurder. Ter plaatse bleek dat de man teveel alcohol genuttigd had. Hij werd naar het politiebureau overgebracht waar hij 0,91 promille blies. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Verder kreeg hij een boete van 100 euro voor zijn rotonderijgedrag.

Epe - Rijbewijs ingevorderd van Beginnend Bestuurder

De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Epe. De man reed in de vroege ochtend van 19 maart rond 04.00 uur over de Klaverkamp in Epe, en viel op door een defect achterlicht en een hoge snelheid. De politie gaf de man een stopteken. Bij staandehouding was een duidelijke alcohollucht te ruiken. De Epenaar werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar hij 1,25 promille blies. Voor een Beginnend Bestuurder is 0,2 toegestaan. Bovendien wordt boven de 0,81 promille het rijbewijs van een Beginnend Bestuurder ingevorderd. Daarnaast is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet - Serie brandstichtingen schuurtjes Lugtenbergweg

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart rond 01.45 uur hebben onbekenden, vermoedelijk drie jongens, bij diverse woningen aan de Lugtenbergweg geprobeerd brand te stichten in de schuurtjes achter de woningen. Door kordaat optreden van buurtbewoners werden alle brandjes geblust en kon erger worden voorkomen. De politie heeft een buurtonderzoek verricht en start een technisch onderzoek.

Harderwijk - Poltie houdt verdachten winkeldiefstal en zakkenrollen aan

De politie heeft op zaterdag 18 maart rond 14.30 uur drie vrouwen aangehouden die verdacht werden van winkeldiefstal en zakkenrollen eerder die dag bij een supermarkt en op de weekmarkt. De drie vrouwen, 30, 20 en (vermoedelijk) 13 jaar en allen afkomstig uit Nieuwegein, werden op het NS-station aangehouden net voordat ze wilden vertrekken. Ze zijn naar het politiebureau overgebracht. De slachtoffers zijn in kennis gesteld dat er verdachten zijn aangehouden.

Harderwijk - Jongen maakt molotov-cocktail

De politie heeft op zaterdag 18 maart rond middernacht een 24-jarige man uit Ermelo aangehouden die samen met een stel vrienden uit baldadigheid een molotov-cocktail had gemaakt en afgestoken. De man is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt in het kader van de Wet Wapens en Munitie.

Nunspeet - Bromfietser ernstig gewond na aanrijding

Een 17-jarige bromfietser uit Nunspeet is op zaterdag 18 maart rond 12.00 uur ernstig gewond geraakt aan zijn been toen hij op de kruising Nassaulaan / Oranjelaan geschept werd door een 25-jarige automobilist uit Nunspeet. De automobilist reed kwam vanuit de Nassaulaan en reed richting Oranjelaan. Het fietspad stak hij stapvoets over en hij keek naar rechts of er niets aan kwam. Vervolgens hoorde hij een klap en lag de bromfietser op de motorkap. De 17-jarige jongeman vloog van de motorkap af tegen een lantaarnpaal. De jongen is met spoed overgebracht naar het Sophiaziekenhuis. De politie stelt een technisch onderzoek in.

Einde berichten

---- --