Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Carina de Wijs, tel. 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

19 maart 2006

Zutphen - Beginnende Bestuurders in de fout

- Tijdens haar horecatoezicht in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart rond 00.30 uur zag de politie een bromfietser op de IJsselkade en de Havenstraat zich wat vreemd gedragen. Toen de 17-jongeman uit Zutphen werd aangesproken, roken de agenten een alcohollucht. De jongen werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 0,54 promille, waar voor een Beginnend Bestuurder 0,2 is toegestaan. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt. - Diezelfde nacht werd rond 02.00 uur aan de Laarstraat een 31-jarige man uit Brummen aangehouden. Ook hij was Beginnend Bestuurder en ook hij had teveel alcohol genuttigd. De man blies op het politiebureau 0,61 promille, en kreeg een proces-verbaal.

Warnsveld - Gestolen fiets teruggevonden, getuigen gezocht

Van een echtpaar uit Warnsveld werd op zaterdagavond 18 maart de fiets van de 32-jarige vrouw gestolen van een oprit bij vrienden aan De Lange Garde in Warnsveld. Op 19 maart rond 08.45 uur is haar 33-jarige echtgenoot in Warnsveld op zoek gegaan. Eerst trof hij de zwarte lakfietstassen, die achterop de fiets hadden gezeten, aan in een achterpaadje vlakbij het paardenweitje bij Het Horseler en Het Schieven. Daarna trof hij, nota bene tegenover zijn eigen woning, op het schoolplein op Landsmeer/Kloetschup de fiets van zijn vrouw aan. Na controle door de politie bleek dit inderdaad de gestolen fiets van zijn vrouw te zijn, en de ketting waarmee de fiets om een paaltje vastgezet was, werd doorgeknipt.

Een tweetal jongens van ca. 17 jaar die over het schoolplein kwamen aanlopen, gedroeg zich verdacht toen ze de man, in afwachting van de politie, bij de fiets zagen staan en veranderden plots van richting. Opvallend was dat beide jongens geen jas droegen en dat één van hen op badslippers was.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over deze twee jongens en/of die deze twee jongens zondagmorgen hebben gezien. Het signalement luidt als volgt: Jongen 1: circa 17 jr, circa 1.80m, buitenlandse komaf mogelijk Servisch/Kroatisch, donker gedektgeknipt haar, bruine donkere ogen, grijze joggingbroek, badslippers, keycord langs broek naar broekzak, geen jas. Jongen 2: circa 17 jr, circa 1.80m, buitenlandse komaf mogelijk Servisch/Kroatisch, donkere kleding, geen jas.

Ook is de politie op zoek naar mensen die zaterdagavond 18 maart in Warnsveld drie jongens hebben gezien die mogelijk van Slavische komaf zijn en aan bovenstaande beschrijving voldoen. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Einde berichten

---- --