1e persbericht van zondag 19 maart 2006

Eindhoven, 19-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Op de Vincent van Goghstraat is zaterdag rond 17.10 uur een 22-jarige Pool aangehouden. Hij reed in een personenauto over de Vincent van Goghstraat en kwam in botsing met een aldaar geparkeerde auto. Hij raakte ook nog een verkeerspaal. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 1,5. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken man fietst tegen auto

Zaterdag rond 18.10 uur is op de Hoogstraat een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij fietste plotseling de Hoogstraat op en kwam daarbij in botsing met een auto bestuurd door een 42-jarige man uit Geldrop. De fietser had gedronken en blies een promillage van ruim 1,4. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachten vernieling aangehouden

In Woensel Zuid zijn zaterdagmiddag een 14-jarige, een 18-jarige, een 15-jarige en een 16-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden er van verdacht betrokken te zijn bij de vernieling van enkele autos die geparkeerd stonden op de Mgr. Swinkelsstraat eerder die middag. De autos werden bekrast. Twee van hen (15, 16) zijn na verhoor heengezonden. De andere twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Helmond: Rijbewijs ingevorderd

Zaterdag rond 22.20 uur is op de A270 het rijbewijs van een 29-jarige Helmonder ingevorderd. Een agent zag hem tussen de Berenkuil en de Wolvendijk 110 km/u rijden terwijl daar 50 km/u gereden mag worden. Tussen de Woldendijk en de Brandevoortse dreef reed hij 170 km/u waar 120 km/u gereden mag worden en ook op de N270 tussen de Brandevoortse dreef en de Mierloseweg reed hij te hard, 150 km/u. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Politie houdt man aan voor vernieling

In zijn woning in Gemert is zaterdag rond 21.25 uur een 22-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond een boomstronk door de ruit van een 51-jarige plaatsgenoot hebben gegooid. De twee zijn bekenden van elkaar. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Maarheeze: Snelheidcontrole

Zaterdag tussen 15.10 en 16.30 uur is op snelheid gecontroleerd op de Philipsweg. Van de 218 gecontroleerde voertuigen reden er 82 te hard. Op de Philipsweg mag 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 111 km/u.

Nuenen: Vrouw gewond bij ongeval

Zaterdagmiddag rond 16.35 uur is op de Refeling een 38-jarige vrouw uit Helmond gewond geraakt bij een ongeval. Een personenauto bestuurd door een 40-jarige man uit Nuenen reed achter op de personenauto waarin het slachtoffer zat als passagier. Zij wilden rechts afslaan de Klamperlaan in toen de auto op hen botste. De vrouw is met rug- en nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis.

Nuenen: Inbraken

* Tussen zaterdag 16.00 uur en 20.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Refelingse Erven. Het slot van de poort werd opengebroken en ook de achterdeur werd geforceerd. De buit bestond uit een klok, sieraden en een portemonnee.

* Bij een woning aan de Europalaan is ingebroken tussen zaterdag 18.00 en 23.30 uur. Het slot van de poort werd geforceerd en de keukendeur werd opengebroken. Een geluidsinstallatie en enkele tientallen euros werden weggenomen.

Heeze: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Somerenseweg zijn zaterdag tussen 10.30 en 13.00 uur 99 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 636 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/u. Toegestaan is 80 km/u.