Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Vechtpartij in het centrum van Arnhem

Publicatiedatum: 19-3-2006 13:12:01

Arnhem - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Arnhemmers aangehouden. Rond 05:15 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het centrum van Arnhem. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de groep vechters uit elkaar gehaald. Een 20-jarige Arnhemmer liep terug naar de groep waar hij zojuist ruzie mee had. Agenten gaven aan dat de man terug moest komen. De Arnhemmer zou meerdere malen beledigende teksten in de richting van de agenten geroepen hebben. Daarop werd de 20-jarige aanhouden. Tijdens de aanhouding probeerde een 21-jarige vriend, eveneens afkomstig uit Arnhem, tussen de agenten en de verdachte in te komen om zo de aanhouding te belemmeren. De 21-jarige zou daarbij met gebalde vuisten in de richting van de agenten hebben geslagen. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding waarbij een politieagent in het gezicht werd geslagen. Daarbij zou hij verbaal aangespoord worden door zijn 20-jarige vriend. Uiteindelijk lukte het de agenten om de 21-jarige, met gebruik van pepperspray aan te houden. De politeagent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Beide Arnhemmers zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Ze zijn inmiddels weer vrij en hebben een dagvaarding gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissenaar (24) raakt gewond bij vechtpartij

Publicatiedatum: 19-3-2006 13:11:29

Arnhem - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige man uit Elst aangehouden op verdenking va mishandeling. Rond
01:45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een café in het centrum van Arnhem. Ter plaatse bleek dat een 24-jarige Huissenaar met gebalde vuist in zijn gezicht geslagen zou zijn door de Elstenaar. Volgens de Huissenaar zou de man de hele avond al vervelend zijn geweest en heeft hij daar iets van gezegd tegen de Elstenaar. Daarop zou de 34-jarige man hem in zijn gezicht geslagen hebben. De Huissenaar had een dikke gezwollen neus en een bloedlip. De Elstenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Elstenaar heeft een dagvaarding gekregen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bedelende jongen stort buit op rekening goed doel
Publicatiedatum: 19-3-2006 12:58:36

Velp - De politie heeft zaterdagmiddag in Velp een 17-jarige jongen uit Arnhem aangehouden voor bedelarij. De politie kreeg rond 15:00 uur een melding dat een 17-jarige jongen in de Waterstraat langs de deuren om geld zou bedelen. Agenten zagen hem even later bij een woning staan en hebben hem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Velp. De jongen bekende het bedelen en dat hij daarbij ongeveer tien euro bij elkaar had gekregen. In overleg met de agenten en zijn vader heeft de jongen de tien euro gestort op de rekening van een goed doel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen voor beledigen agenten

Publicatiedatum: 19-3-2006 12:58:17

Arnhem - De politie van Arnhem Veluwezoom heeft zaterdagmiddag en zaterdagnacht drie Arnhemmers aangehouden wegens het beledigen van agenten.
Een 28-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag rond 13:00 aangehouden. Hij reed de agenten ter hoogte van Papendal tegemoet en stak zijn middelvinger op. De Arnhemmer kreeg een boete van 130 euro. Een 37-jarige Arnhemmer is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Agenten zagen rond 01:20 uur de man in het centrum van Arnhem onenigheid maken en hebben hem daarop weggestuurd. De Arnhemmer riep beledigende woorden in de richting van de agenten waarop deze de man hebben aangehouden. De man kreeg een boete voor openbare dronkenschap en is tevens ingesloten in het politiebureau ter ontnuchtering.
Een 52-jarige Arnhemmer is rond 02:50 uur aangehouden in het centrum van Arnhem. Agenten zagen hem lopen met een geopend bierflesje in zijn hand. Agenten hebben daarop de man aangesproken omdat dit niet is toegestaan. De man weigerde het flesje bier af te staan en liet zich beledigend uit in de richting van de agenten. Daarop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een proces-verbaal en is tevens ingesloten in het politiebureau ter ontnuchtering.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanhoudingen bij winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 19-3-2006 12:57:51

Arnhem - De politie van Arnhem Veluwezoom heeft zaterdag op verschillende plaatsen winkeldieven aangehouden. Een 44-jarige vrouw uit Arnhem is zaterdagmiddag rond 15:00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een drogisterij in het centrum van Arnhem. De vrouw zou een pot vitaminepillen ter waarde van twaalf euro hebben gestolen. De vrouw kreeg een boete en een winkelverbod opgelegd.
Twee vrouwen van 19 en 22 jaar oud uit Arnhem zijn zaterdagmiddag aangehouden. Zij worden ervan verdacht kledingstukken ter waarde van bijna 200 euro te hebben meegenomen uit een winkel in het centrum van Arnhem. Tegen de 19-jarige vrouw was onvoldoende bewijs, de 22-jarige Arnhemse kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding. Drie meisjes van dertien en veertien jaar oud uit Arnhem zijn zaterdagmiddag rond 17:00 uur aangehouden. De meisjes zouden sieraden hebben gestolen bij een winkel in het centrum van Arnhem. De meisjes zijn aangehouden door de politie waarbij de ouders in kennis zijn gesteld. De meisjes zijn even later overgedragen aan bureau HALT.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aanrijding in Velp

Publicatiedatum: 19-3-2006 12:57:25

Velp - Een 48-jarige vrouw uit Rozendaal is zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Hogeweg in Velp. De vrouw reed rond 09:40 uur over de Rembrandtlaan in Velp. Op het kruispunt verleende zij geen voorrang aan een 40-jarige Velpenaar die van rechts kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide autos. De 48-jarige vrouw is met een ambulance overgebracht naar ziekenhuis Rijnstate in verband met pijnklachten op de borst. De 40-jarige Velpenaar had een kleine hoofdwond. Beide autos raakten beschadigd bij de aanrijding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bestuurder zonder rijbewijs rijdt verkeersbord omver
Publicatiedatum: 19-3-2006 12:57:07

Arnhem - Het omver rijden van een verkeersbord leverde een 23-jarige Arnhemmer in de nacht van vrijdag op zaterdag een boete op voor het rijden in een auto zonder rijbewijs. De Arnhemmer reed rond 01:00 uur over de Eusebiusbuitensingel in Arnhem. Ter hoogte van de kruising met de Boulevard Heuvelink wilde de Arnhemmer rechtdoor rijden, maar sloeg vermoedelijk per ongeluk linksaf tegen het verkeer in. De man ontdekte zijn fout en reed achteruit, maar zag daarbij door de beslagen ramen een verkeersbord over het hoofd. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Publicatiedatum: 19-3-2006 12:56:51

Arnhem - De politie van Arnhem Veluwezoom heeft vrijdagmiddag rond 13:00 uur een 27-jarige Arnhemse aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het winkelpersoneel van een drogisterij in het centrum van Arnhem zag de Arnhemse goederen in haar tas stoppen en daarmee weg lopen. De vrouw is aangehouden door het winkelpersoneel waarna de politie werd gewaarschuwd. Agenten troffen voor bijna 50 euro gestolen goederen aan bij de vrouw, onder meer gel, make-up en bodylotion. De Arnhemse is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De Arnhemse kreeg een proces-verbaal en heeft de gestolen goederen teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---