Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Carina de Wijs, tel. 055 - 548 6648

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

19 maart 2006

Terwolde - Auto belandt in bouwland
Rond 01.30 uur in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart kreeg de politie de melding dat er in De Vecht een verlaten rode personenauto in een bouwland stond. De auto bleek op naam te staan van een 21-jarige man uit Apeldoorn. De man is op zijn huisadres aangehouden en naar het politiebureau overgebracht, waar hij 1,62 promille blies, meer dan drie keer zoveel als is toegestaan. De Apeldoorner verklaarde dat hij over de Bekendijk had gereden, komende uit de richting De Vecht. In een bocht verloor hij de macht over het stuur en belandde in het naastliggende bouwland. De 21-jarige man kreeg een rijverbod, een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aalten - Elf snelheidscontroles

De politie Aalten heeft van 13 tot en met 18 maart elf grootschalige radarsnelheidscontroles gehouden op onder meer de Gendringseweg, de Aladnaweg en de Dinxperlosestraatweg. Alle controle's zijn uitgevoerd op wegen buiten de bebouwde kom van Aalten. De wegen zijn geselecteerd aan de hand van recente gegevens uit de ongevallenanalyse. In totaal zijn 6.634 auto's gecontroleerd. Daarvan reden er 629 te snel, waarvan 31 meer dan 30 km/u te snel. De desbetreffende automobilisten kunnen een boete tegemoet zien. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 135 km/u waar 80 is toegestaan. Wanneer je meer dan 50 km/u te snel rijdt, wordt je rijbewijs ingevorderd.

De Heurne - Man gewond door kettingzaag

Tijdens het omzagen van een boom (op eigen grond) door een 21-jarige man uit Dinxperlo, op zaterdag 18 maart rond 10.30 uur, raakte een 72-jarige man uit De Heurne gewond toen de kettingzaag afketste en zijn linkerbeen raakte. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar de wond is gehecht.

Heelweg - Proces-verbaal voor baldadigheid en openbare dronkenschap

Een 19-jarige jongeman uit Lochem is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart rond 02.30 uur door de portier uit een discotheek in Heelweg gezet. Buiten begon de jongeman met dranghekken te gooien. De aanwezige politie heeft de jongen direct aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap en naar het politiebureau overgebracht. Daar mocht hij de nacht doorbrengen. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem - Proces-verbaal voor belediging van een agent in functie

De Politie Noord- en Oost-Gelderland treedt hard op tegen belediging van en geweld tegen een agent in functie. Dat ondervond een 18-jarige jongeman uit Doetinchem toen hij in de vroege ochtend van 19 maart in de Grutstraat rond 04.45 uur zonder aanleiding een surveillerende agent beledigde. De jongen is aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar kreeg de jongen twee processen-verbaal, voor belediging en het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.

Doetinchem - Geweld tegen politie: zeven aanhoudingen

De Politie Noord- en Oost-Gelderland treedt hard op tegen belediging van en geweld tegen een agent in functie. Zo ook in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart rond 02.30 uur op het Simonsplein te Doetinchem. Tijdens het reguliere horecatoezicht kreeg de politie melding van een conflict bij een discotheek aan de Grutstraat. Ter plaatse gekomen bleek er een groep van ca. 20 a 25 personen voor de ingang te staan. Onderling werd er geduwd en geslagen. Omdat de aanwezigen stevig onder invloed van alcohol waren en de politie verdere escalatie wilde voorkomen, werd de aanwezigen herhaaldelijk gevorderd zich te verwijderen. Daar werd geen gevolg aan gegeven. Een 34-jarige man uit Wichmond maakte een slaande beweging naar een van de agenten en werd aangehouden. Dat was aanleiding voor de andere aanwezigen om hun vriend te komen 'helpen', waarbij geduwd en geslagen werd en een 33-jarige man uit Vorden probeerde een politiewagen binnen te klimmen. Ook deze man is aangehouden, waarbij hij zich heftig verzette. Naast voornoemde twee aanhoudingen zijn nog vijf verdachten aangehouden (vier mannen en één vrouw, tussen de 28 en 45 jaar en allen afkomstig uit Vorden en Doetinchem) terzake het niet voldoen aan bevel of vordering en belediging van een ambtenaar in functie.

Einde berichten

---- --