Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten 18 en 19 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 19-03-2006

Verdacht

Volendam, 17 maart 2006, 13:38 uur

De politie heeft drie jonge mannen aangehouden in de leeftijd van 17 en 18 jaar omdat ze zich in de tuin van een ander ophielden en zich verdacht gedroegen. Een getuige meldde dat jongens over een hek van een tuin aan het Karveel waren geklommen en interesse toonden in een geparkeerde auto op het erf. Vervolgens liepen ze een andere tuin binnen. Toen de jongens de gewaarschuwde politie in de gaten kregen vluchtten ze. Na een korte achtervolging konden alledrie in de boeien worden geslagen. Tijdens het fouilleren van de verdachten werden een mes en een bivakmuts met ooggaten aangetroffen. De verdachten, een Volendammer en twee inwoners van Monnickendam, zijn in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld

Wormer, 17 maart 2006, 23:47 uur

De politie heeft een 25-jarige man uit Wormerveer aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De vriendin van de verdachte schakelde de politie in omdat ze zou zijn geslagen en haar vriend meubilair zou hebben vernield. De verdachte had inmiddels het huis verlaten en was weggereden met de auto. De politie startte een zoektocht en gaf de man een stopteken op de Bennedictweg. De vrouw is doorverwezen naar de eerste hulp voor onderzoek.

18 aanhoudingen en 1046 boetes tijdens grootscheepse alcoholcontrole

Van zaterdagavond tot zondagochtend + 5.00 uur heeft de politie op de A8 in Zaandam gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Alle bestuurders die richting Amsterdam reden, werden via het terrein van het tankstation omgeleid voor een blaastest.

In totaal werden achttien bestuurders (van wie zeven 'beginnende') aangehouden omdat zij teveel gedronken hadden. Eén bestuurder had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan. In totaal 1710 bestuurders werden gecontroleerd.

Tijdens de controle werden verder nog twaalf boetes uitgedeeld voor het rijden over de vluchtstrook (8x), bellen tijdens het rijden (1x), het niet dragen van de gordel en het rijden met een rijbewijs dat niet aan de eisen voldeed. Eén automobilist bleek een aantal boetes open te hebben staan. De man kon ter plekke 262 euro afrekenen.

Tijdens de controle was ook de KLPD aanwezig met een zogenaamde Catchken. Dit apparaat scande de kentekens van alle passerende auto's, welke ter plekke vergeleken werden met een computerbestand met een zogenaamde zwarte lijst. Van 6609 auto's werden de gegevens gecheckt, maar er kwamen geen overtredingen aan het licht. Eveneens werd op snelheid gelet. Maar liefst 1034 auto's (komende uit de richting van Amsterdam) reden te hard. De hoogste snelheid bedroeg 181 km per uur.

Mishandeling

Zaandam, 18 maart 2006, 03:33 uur

Een 20-jarige man uit Zaandam is aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van twee mannen van 29 en 30 jaar uit Koog aan de Zaan en Assendelft. De mannen fietsten op de Westzijde toen de Zaandammer hen om een lift vroeg. Nadat dit werd geweigerd zouden ze zijn bedreigd en geslagen. De politie kon de man na een korte zoektocht in de omgeving aanhouden. Bij de fouillering werd geen wapen aangetroffen. De verdachte is meegenomen voor verhoor en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Slopen verkeersbord

Purmerend, 18 maart 2006, 22:23 uur

De politie heeft twee jongens van 15 jaar uit Purmerend aangehouden wegens het slopen en willen wegnemen van een verkeersbord. Een getuige waarschuwde de politie dat jongens een verkeersbord demonteerden op de Overlanderstraat in Purmerend. Voordat ze er mee vandoor konden gaan werden ze aangesproken door een agent. De jongens zullen hun straf ondergaan via Bureau Halt.

Lastige cafébezoeker aangehouden

Purmerend, 19 maart 2006, 02:51 uur

Een lastige bezoeker van een horecagelegenheid aan de Koemarkt is door portiers overgedragen aan de politie. De man was uit het café verwijderd omdat hij overlast veroorzaakte. Eenmaal buiten zou de man met een fiets hebben gegooid en in het gezicht van een van de portiers hebben gespuugd. Een portier kon de man in bedwang houden door boven op hem te gaan zitten. Op het moment dat de politie hem in de boeien wilde slaan verzette de man zich weer hevig. De man is meegenomen naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Opgepakt na valse melding

Zaandam, 18 maart, 15:07 uur

Twee vrouwen van 34 en 35 jaar zijn aangehouden op verdenking van het misbruiken van het alarmnummer. Zaterdagmiddag werd de meldkamer van de politie gealarmeerd dat er op de Poelenburg in Zaandam brand was uitgebroken en een vrouw onwel was geworden. De hulpdiensten waren net ter plaatse toen er via de meldkamer een andere locatie werd doorgegeven waar het incident zou zijn. De politie vertrouwde het niet en achterhaalde het adres waarvandaan de meldingen kwamen. Het bleek te gaan om een adres aan de Poelenburg in Zaandam. De politie trof twee vrouwen en drie kinderen in de woning aan. De vrouwen zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Uit de geluidsopnames van de alarmcentrale van de brandweer kon worden opgemaakt dat het 9-jarige zoontje van een van de vrouwen de valse meldingen had gedaan. Het kind is stevig toegesproken door de politie.

Vernieling en overlast

Zaandam, 19 maart 2006, 09:14 uur.

De politie heeft een 24-jarige man uit Zaandam aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen en het veroorzaken van overlast. De man die vermoedelijk onder de invloed van alcohol verkeerde zou een ruit hebben ingegooid en voorbijgangers hebben lastig gevallen op de Kepplerstraat en omgeving. Daarbij heeft hij vermoedelijk geslagen, geduwd en gescholden. De man is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 19-03-2006 15:21 | © Politie Zaanstreek-Waterland |