Politie Drenthe

Zondag

Assen, 19-03-2006

Rijbewijs ingevorderd van hardrijder
EMMEN Agenten hebben zaterdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige man uit Steggerda. De man reed in zijn auto over de Rondweg en reed op de A37, de N34 en de Rondweg van Emmen gemiddeld tussen de 30 en 40 kilometer te hard. Op het gedeelte van de Rondweg waar hij 50 km/uur mocht, reed hij 108 km/uur. Op de N391 haalde hij een auto in, bij een doorgetrokken streep. (BPS 06-123209)

Jongens aangehouden wegens het flitsen naar bestuurders HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond tegen drie jongens van 15 jaar oud uit Hoogeveen proces verbaal opgemaakt. Volgens getuigen flitsten de jongens op het Alteveer viaduct met een flitsapparaat naar het verkeer. Een aantal bestuurders heeft de politie gebeld omdat men toch was geschrokken van het geflits. Eén van de melders heeft de fietsen van de jongens meegenomen en afgeleverd aan het bureau. De drie jongens meldden zich kort daarop bij het politiebureau om hun fiets te halen. De jongens kregen een boete mee naar huis en een behoorlijke waarschuwing omdat hun gedrag de verkeersveiligheid ernstig kan beïnvloeden.
(BPS 06-123245)

Politie houdt alcoholcontrole
ASSEN De politie heeft zaterdagavond op de Europaweg-Zuid een alcoholcontrole gehouden. Er zijn in totaal 100 blaastesten van bestuurders afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. Er zijn wel processen-verbaal uitgedeeld voor: het fietsen zonder licht (1x), het niet dragen van een helm (1x), het niet dragen van een gordel (1x) en het niet hebben van een bromfietscertificaat (1x).
(BPS 06-123267)

Politie onderzoekt inbraken bij bedrijven
EMMEN Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken bij een bedrijf aan de Nijbracht. Door ruiten te vernielen, wist men binnen te komen. Er zijn diverse autoradios weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie heeft technisch sporenonderzoek verricht en onderzoekt de zaak. (BPS 06-123335) HAVELTE Bij een bedrijf aan de Kolonieweg is afgelopen weekend ingebroken. Uit het pand is een aantal golfclubs weggenomen. De schade bedraagt enkele honderden euros. (BPS 06-123237)

Inbraak in schuurtje
ASSEN Zaterdag is er rond 12.00 uur ingebroken in een schuurtje bij een woning aan de Groenkampen. Uit het schuurtje is een Bob de Bouwer kinderfiets ontvreemd. Het gaat om een blauwe fiets voorzien van zijwielen. De schade bedraagt enkele honderden euros. Door een ruit te vernielen, wist men binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraak. (BPS 06-123171)

Diefstal bij speelgoedwinkel
ASSEN Zaterdagmorgen is bij een speelgoedwinkel aan het Mercuriusplein een krat met dvds weggenomen. De dvds kosten ongeveer 3 euro per stuk. In de krat zaten tientallen dvds. De schade bedraagt enkele honderden euros. Getuigen hebben gezien dat een aantal jongens zich verdacht hebben opgehouden bij de krat met goederen. De politie onderzoekt de diefstal.(BPS 06-123207)

Tweede verdachte aangehouden van gewelddadige overval bij pinautomaat HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een tweede verdachte aangehouden van de gewelddadige overval bij een pinautomaat aan de Nije Nering. Het gaat om een 25-jarige man uit Hoogeveen. De man wordt er van verdacht een 23-jarige vrouw te hebben overvallen bij een pinautomaat aan de Nije Nering. De overval vond plaats rond 20.30 uur. De vrouw werd met geweld door twee mannen overvallen in de ruimte waar de pinautomaat staat. Door de mannen is een niet nader te noemen geldbedrag buit gemaakt. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft kort daarna één verdachte, een 26-jarige man uit Hoogeveen, aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. (BPS 06-123021)

Jongen aangehouden wegens vernieling taxibusje
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van vernieling van een taxibus. De jongeman zou een ruit van een taxibusje van een discotheek hebben ingegooid. De portiers van de discotheek hebben de verdachte overgedragen aan de politie. De jongen is ingesloten voor verhoor en heeft inmiddels bekend. (BPS 06-123356)

Man aangehouden
HOOGHALEN De politie kreeg zaterdagmiddag een melding dat er een onbekende man in een vakantiehuisje aan de Geelbroekerweg lag. Toen de bewoners bij het vakantiehuisje kwamen, bleken de ruiten te zijn vernield. In het huisje trof men een enorme chaos aan, diverse goederen waren vernield. In de woning lag een 19-jarige man (woonplaats onbekend). De man verkeerde onder invloed en was niet aanspreekbaar. Toen ambulancepersoneel de man wilden onderzoek, pleegde hij verzet. Daarop is de man ingesloten voor verhoor. Het is nog niet bekend waarom de man het een en ander heeft ondernomen. (BPS 06-123211)

Jongens bekeurd voor fietsen zonder licht
EMMER COMPASCUUM In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van vernielingen aan het Kanaal. De vernielingen zouden worden gepleegd door een groepje jongeren. Agenten troffen kort daarop vier jongeren aan op de rotonde bij het Kanaal. Twee jongens, een 18-jarige en een 19-jarige jongen uit Emmen, gingen er vandoor, mogelijk omdat ze fietsten zonder licht. De agenten hebben ze staande gehouden en bekeurd voor het fietsen zonder licht. Eén van de jongeren beledigde en bedreigde de agenten. Vooralsnog lijken beide jongens niets met de eerder gepleegde vernielingen te maken te hebben. (BPS 06-123310)

Politie houdt verdachte bedreiging en belediging aan ASSEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongen uit Assen aangehouden aan de Brinkstraat. De jongeman zou twee portiers hebben bedreigd en beledigd. De portiers hebben de jongen overgedragen aan de politie. Tijdens zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig. Daarbij heeft hij de agenten ook nog eens beledigd. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-123349)

Jongens aangehouden op verdenking van wapenbezit EMMEN Agenten hebben zaterdagavond twee jongens, een 21-jarige jongen uit Borger-Odoorn en een 20-jarige jongen uit Valthe, aangehouden in het bos aan de Wolfsbergenweg. De politie trof een hoeveelheid softdrugs aan. Bij het doorzoeken van hun auto, trof de politie een wapen aan, mogelijk een vuurwerkpistool. Beide jongens zijn ingesloten voor verhoor. De 21-jarige jongen heeft inmiddels bekend dat het wapen van hem is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere jongen is op vrije voeten gesteld. (BPS 06-123262)

Man aangehouden op verdenking van vernieling
TYNAARLO Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit De Punt aangehouden. Bij een discotheek aan de Vriezerweg zou een groepje jongens een detectiepoortje hebben vernield. De portiers gingen met de groep naar buiten. De 33-jarige man pakte de portier bij zijn oor en is vervolgens aangehouden. Hij is in de politieauto gezet en toen een agent de gordel van de verdachte omdeed, trapte de man uit de Punt de agent meerdere malen richting borst en hoofd. De agent wist zich af te weren. Vervolgens trapte de man meerdere malen tegen het raam van de auto, hierdoor is de deur licht ontzet. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 06-123339)

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533. Bert Visser neemt de persvoorlichting over.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.