Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim 053-4555588

Grote controleactie binnenstad Enschede
Enschede
Het district Zuid-Twente van de politie Twente heeft in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart een controleactie gehouden. Op diverse plaatsen rondom de Enschedese binnenstad werden passanten gecontroleerd op zaken als alcoholgebruik, drugsgebruik, en verkeersovertredingen.
De controle leverde de volgende resultaten op:
. 3 aanhoudingen voor negeren stopteken politie
. 5 aanhoudingen voor rijden onder invloed op bromfiets
. 12 aanhoudingen voor rijden onder invloed in een auto
. 1 aanhouding voor rijden onder invloed van drugs in een auto
. 1 aanhouding wegens voorhanden hebben van een honkbalknuppel en een hakbijl.
Van 's avonds 22.00 uur tot 's ochtends 6.00 uur werden passanten gecontroleerd aan o.a. de Deurningerstraat, Kuipersdijk, Brinkstraat en Oldenzaalsesestraat. Er werd gecontroleerd op alcohol, verkeer, wapenbezit, drugs, personenvervoer. De politie Twente nam deel met de volgende onderdelen: hondengeleiders met drugshond, rechercheurs van de afdeling drugs en wapens en de vrijwillige politie. Doel van de controle was het veiligheidsgevoel en leefbaarheid van bewoners, bezoekers en personeel van horecabedrijven in de binnenstad en omgeving van Enschede te verhogen (06-034827).

Familie betrapt auto-inbreker

Almelo

De politie in Almelo kreeg op 19 maart om 01.00 uur een melding om te gaan naar de Berkelstraat. Ter plaatse werd duidelijk dat een familie (vader, moeder en zoon) een auto-inbreker op heterdaad hadden betrapt. De auto van de familie stond voor de woning geparkeerd. Op een gegeven moment zag de familie een man op de bestuurdersstoel van de geparkeerde auto zitten. Toen de zoon des huizes op de auto afstapte, stapte de inbreker uit de auto en sprintte weg. Tijdens de achtervolging verloor de inbreker het frontje van de autoradio. Na een achtervolging gaf de inbreker zich over. Later is de verdachte aan de politie overgedragen. De inbreker (een 24 jarige man uit Raalte) verklaarde na de aanhouding dat hij de auto had willen stelen om thuis te kunnen komen. Toen dit niet lukte besloot hij de autoradio te stelen zodat hij met de opbrengst hiervan een taxi kon nemen. De inbreker is voor nader onderzoek ingesloten (06-034891).

Verkeerspolitie actief in Duitsland

Almelo

Onder het motto 'Don't drug and drive' heeft de afdeling Verkeer van het district Noordwest-Twente in de nacht van 18 op 19 maart in totaal 750 Nederlandse bestuurders in Duitsland gecontroleerd die daar uit waren geweest. De bestuurders kwamen overal uit Nederland vandaan. Zes van hen bleken na een drugtest positief te zijn. Zij kregen een boete. Verder werd ongeveer bijna een halve kilo softdrugs in beslag genomen. Opvallend was dat veel mensen geen legitimatiebewijs bij zich hadden. Als laatste bestuurder controleerde de politie diep in de nacht een 27 jarige inwoner van Hengelo. Hij had twee dagen geleden zijn rijbewijs moeten inleveren omdat zijn rijbevoegdheid was opgezegd. Hiervoor betaalde hij contant een boete van 500 euro. Eenmaal met de taxi over de grens bij Overdinkel werd hij wederom aangehouden: uit een onderzoek bleek namelijk dat de man 11 keer gesignaleerd stond voor openstaande boetes (06-034934).

Fietsendieven op heterdaad aangehouden

Hengelo

Een surveillanceteam van de politie in Hengelo reed op 19 maart rond 02.00 uur over het Stationsplein. Ter hoogte van de fietsenstalling hoorde men het gesleep van een fietsenslot. De agenten zagen twee verdachten die trachtten het slot van een fiets open te breken. Op een gegeven moment liepen de verdachten met een fiets uit de fietsenstalling. Hierop zijn ze aangehouden. De mannen komen uit Borne en zijn in de leeftijd van 22 en 20 jaar: ze zijn ingesloten (06-034919).

Winkeldief heeft woning vol cosmetica

Hengelo

De politie heeft op 18 maart rond 15.20 uur een 58 jarige vrouw uit Hengelo aangehouden. De vrouw had eerder op de dag bij een drogisterij aan de Staatsburg verschillende cosmeticaproducten gestolen. Zij was door het winkelpersoneel betrapt toen ze zonder te betalen 4 eyeliners, 3 lipliners en 2 andere make-up-artikelen mee wilde nemen. Na overleg besloot de politie ook even bij haar in de woning te gaan kijken. Dit omdat men vermoedens had dat ze meer spullen zou kunnen hebben die afkomstig zouden zijn van diefstal. In de verschillende ruimtes van de woning van de verdachte trof te politie in veelvoud cosmetica en verzorgingsmiddelen aan. Een flink aantal hiervan zat nog in verpakking. Opvallend was dat ze veel testers in huis had. Al met al lag de hele woning vol met spullen, ook veel kleding, jassen en schoenen. Een duidelijke verklaring waar al deze spullen vandaan kwamen kon de verdachte niet geven. De politie kreeg wel mee dat de vrouw medicijnen gebruikte tegen depressiviteit: 'als ze niet slikte ging het helemaal fout met haar'. De politie zoekt uit in hoeverre hulpverlening ingeschakeld kan worden (06-034746).

Man mishandelt ex

Enschede

De politie Twente heeft op 18 maart om 22.00 uur aan de aan de Ganzediepstraat in Enschede een 49 jarige man uit Hengelo aangehouden. De verdachte zou eerder op de avond zijn 42 jarige ex-vriendin, eveneens uit Hengelo, hebben mishandeld. In haar aangifte verklaarde de vrouw dat ze nog geld tegoed had van verdachte. Toen ze naar de verdachte ging om haar geld op te halen werd ze geslagen en geschopt. De verdachte is aangehouden en ingesloten (06-034843).

Politie houdt fietsendief aan

Oldenzaal

Op 18 maart om 15.10 uur kwam een 42 jarige rijwielhandelaar uit Oldenzaal aan het bureau met de mededeling dat een onbekende zojuist een fiets bij hem naast de winkel had gestolen. Het betrof een gerepareerde fiets van een klant. Even daarvoor was een knaap in de winkel geweest met een wazig verhaal dat hij zijn fiets wilde laten maken. Toen de rijwielhandelaar even het magazijn in was gelopen, was de knaap verdwenen. Even later toen de handelaar naar buiten keek was een fiets weg met een waarde van 1100 euro. Na een onderzoek kon de politie achterhalen wie de verdachte zou kunnen zijn. In de loop van de dag kon een 15 jarige jongen uit Oldenzaal in zijn woning aan de Leeuwerikstraat worden aangehouden. Hij verklaarde de fiets bij het station te hebben gestald om deze later via internet te kunnen verkopen. Hij is in verzekering gesteld. Justitie bekijkt wat er met hem moet gebeuren (06-034726).

Hennepkwekerij met 181 planten aangetroffen

Almelo

Na een inbraakmelding ging de politie op 18 maart rond 21.00 uur naar een woning aan de J. Duikerstraat in Almelo. Een buurbewoner zag dat twee mannen bij de betreffende woning met een accuboormachine aan het werk gingen. De politie omsingelde het pand, met onder andere hondengeleiders. De politie trof echter niemand in het huis aan. Wel trof de politie in de eerste verdieping in twee kamers een hennepkwekerij aan. Alle goederen, inclusief 181 platen, zijn ter vernietiging in beslag genomen. Een onderzoek moet uitwijzen van wie de woning is (06-034823).

Oldenzaalse aangerand

Oldenzaal

Op 18 maart om 06.20 uur is een 48 jarige vrouw uit Oldenzaal aangerand. Dit gebeurde aan de Pastoriestraat in Oldenzaal. Na een avondje stappen liep de vrouw via de Kortestraat en de Gasthuisstraat richting Pastoriestraat. In de Pastoriestraat werd ze opeens van achteren door een onbekende man vastgepakt. De man drukte met zijn ene hand in haar gezicht en met de andere betaste hij de vrouw. Op een gegeven moment vielen de man en de vrouw op de grond. Net op dat moment reed er een auto langs. De vrouw probeerde nog om de aandacht van deze automobilist te trekken maar dit lukte niet. Hierdoor raakte de man in paniek en liep vervolgens weg. Hij had zwart leren handschoenen aan, droeg een zwart leren jack en was ongeveer 1.80 m. De vrouw is later door de bestuurder van de auto opgevangen. De bestuurder dacht dat de twee aan het stoeien waren en daarom niet was gestopt. Later werd de verdachte nog heel even op de Bleekstraat gesignaleerd. De politie onderzoekt de zaak (06-034604).

Politie rolt hennepkwekerij op

Westerhaar-Vrienzenveense Wijk

De politie Twente heeft in een woning aan de Heidestraat op 17 maart 21.10 uur vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen in de leeftijd van 18 en 24 jaar uit Almelo en twee mannen in de leeftijd van 57 en 18 jaar uit Westerhaar-Vrienzenveense Wijk. Na een tip ging de politie naar een woning aan de Heidestraat. Vanuit de achterdeur roken de agenten een hele sterke wietlucht. Eenmaal binnen trof de politie de vier verdachten aan die druk aan het knippen waren. Hierop zijn ze aangehouden. De wietplanten waren vervoerd vanuit een kwekerij in een schuur aan de Garstweg. Daar trof de politie een plantage aan met 96 planten die kort ervoor was geoogst. Het wondvocht liep nog uit de afgeknipte stengels. De kwekerij wordt ontmanteld en de politie zal de verdachten aanbieden voor een versnelde procedure (06-034506).

---- --