Verzamelpersberichten zondag

's-Hertogenbosch, 19-03-2006

Mannen aangehouden met inbrekerswerktuigen en traangas

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag op de Da Costastraat in s-Hertogenbosch een 19-jarige inwoner uit die plaats en een 26-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor verboden wapenbezit en diefstal/heling. De twee werden bij een routinecontrole aangehouden. In de auto troffen agenten een busje traangas, inbrekerswerktuigen en meerdere autoradios en GSMs aan waarvoor de verdachten geen plausibele verklaring hadden. De twee zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte oplichting aangehouden

s-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen is een 55-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor oplichting van een bank aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch. De man wordt ervan verdacht eind augustus 2005 door gebruik van een vervalste papieren een consumptief krediet van 13.000,= te hebben afgesloten. De verdachte is inverzekeringgesteld. De politie onderzoekt of de man meer van deze feiten heeft gepleegd.

Verdachte zware mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is een 23-jarige Bosschenaar op de Parade in s-Hertogenbosch aangehouden voor zware mishandeling van een 19-jarige Rosmalenaar. Het slachtoffer probeerde in een horecagelegenheid een ruzie te sussen en kreeg een glas tegen zijn hoofd aangegooid. De Rosmalenaar moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een hoofdwond en kreeg tien hechtingen. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Rijbewijs dronken automobilist ingevorderd

Rosmalen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Edelweisstraat in Rosmalen het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit die plaats ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Proces-verbaal is opgemaakt.

Motorrijder gewond bij ongeval

Boxtel - Zaterdagmiddag is een 33-jarige motorrijder uit Boxtel gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Palestrinastraat in zijn woonplaats. De man reed door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen schade op.

Man aangehouden na duw- en trekpartij

Boxtel In de nacht van zaterdag op zondag is op de Markt in Boxtel een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden voor zeer agressief gedrag. De man gedroeg zich lastig in een horecagelegenheid. Buiten verzette hij zich tegen de politie en gedroeg zich zeer agressief. Hij is in de boeien geslagen en voor verhoor ingesloten. Hij krijgt een horecaverbod van zes maanden.

Agente gewond bij aanhoudingen

Uden In de nacht van zaterdag op zondag is een agente gewond geraakt bij de aanhouding van amokmakers op de Markt in Uden. In verband hiermee is een 32-jarige vrouw uit Uden aangehouden voor mishandeling. Verder werd een 24-jarige man uit Uden en een 22-jarige man uit Boekel aangehouden voor o.a. verzet en belediging. De politie had een melding gekregen dat een groep personen bij een terplaatse gelegen horecagelegenheid amok stond te maken. Toen agenten de partijen uit elkaar wilde halen, trok de 32-jarige Udense de agente naar de grond en sloeg haar een aantal malen in het gezicht. De agente liep daarbij verwondingen in het gezicht op. De twee mannen bemoeiden zich vervolgens met de aanhouding van de vrouw, één van hen schold de agenten tevens uit. Het drietal is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Rijbewijs vrouw ingevorderd

Uden Zondagmorgen is het rijbewijs van een 26-jarige automobiliste uit Vorstenbosch op de Markt in Uden ingevorderd. De vrouw bleek met teveel alcohol achter het stuur te zitten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politie zoekt getuigen

Uden De politie Uden is op zoek naar getuigen van een ruzie die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.30 uur en 03.15 uur heeft plaatsgevonden op de Markt in Uden. Er vielen op dat moment enige rake klappen tussen een 38-jarige inwoner uit Uden en een onbekende man. Na het vechtpartijtje ging het tweetal uit elkaar. Het slachtoffer werd korte tijd getroffen door onbekend projectiel tegen zijn hoofd en raakte lichtgewond. De politie verzoekt eventuele getuigen van het voorval zich te melden bij de districtsrecherche van de politie in Uden via telefoonnr. 0900-8844.

Man aangehouden voor overlast

Heeswijk Dinther Zaterdagavond is een 41-jarige man uit Veghel aangehouden voor het lastigvallen van zijn ex-vrouw bij haar woning in Heeswijk Dinther. De man had die dag al eerder bij de vrouw op de ramen staan bonken en was weer terug gekomen. De vrouw belde daarop de politie die de man aanhield. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijbewijs ingevorderd na drankmisbruik

Loosbroek In de nacht van zaterdag op zondag is op de Kampweg in Loosbroek het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Nistelrode ingevorderd wegens drankmisbruik. Proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden voor bedreiging

Oss De politie heeft zaterdag een 22-jarige inwoner uit Oss aangehouden voor bedreiging gepleegd op 14 december 2005 en 24 februari 2006 op de Maximiliaan van Oostenrijkstraat in Oss. De verdachte bedreigde in het eerste geval een 29-jarige vrouw uit die straat verbaal met de dood. Op 24 februari dreigde hij de vrouw met zijn auto aan te rijden. De politie heeft de man ingesloten en onderzoekt het motief.

Rijbewijs snelheidsduivel ingevorderd

Oss De politie heeft zaterdagvond op de Ruwaardsingel in Oss het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Kerkdriel ingevorderd. De man reed met een snelheid van 134 km/h waar slechts 70 km/h was toegestaan. Proces verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

Mill Zaterdagmiddag is een 57-jarige inwoner uit Mill bij een supermarkt aan de Oranjeboomstraat in zijn woonplaats betrapt op diefstal van een paar pakjes vleeswaren. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.