2e persbericht van zondag 19 maart 2006

Eindhoven, 19-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden bij steekpartij

Op het Stadhuisplein zijn zondagochtend rond 4.45 uur een 20-jarige en een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een steekpartij. Bij deze steekpartij raakte een 20-jarige Eindhovenaar gewond aan zijn nek en een tweede slachtoffer aan zijn nek en arm. De 20-jarige Eindhovenaar is na verhoor heengezonden. De 18-jarige verdachte van de steekpartij is de cel in gegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden voor mishandeling

Op het Stationsplein is zondag rond 2.15 uur een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht een 18-jarige, een 19-jarige en een 17-jarige Eindhovenaar te hebben mishandeld bij een pinautomaat op het Stationsplein. Hij duwde en sloeg de mannen. Toen hij er vandoor ging in zijn auto reed hij een verkeersbord omver en beschadigde hij een fiets. Hij zou ook op een van de slachtoffers ingereden zijn. De politie kon hem later aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man ramt muur in parkeergarage

In een parkeergarage aan de Ten Hagestraat is zondag rond 5.20 uur een 29-jarige man uit Veghel aangehouden. Hij reed in de parkeergarage met zijn personenauto door een muur. De politie had het vermoeden dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van 0,95. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

In zijn woning in Tongelre is zondag rond 4.20 uur een 23-jarige man aangehouden. Hij zou zijn 22-jarige vriendin in hun woning hebben mishandeld. Hij greep haar bij de keel. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Met borrel op achter het stuur

Op de Tjalkstraat is zondag rond 0.40 uur een 28-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De politie zag hem met grote snelheid over de Karel de Grotelaan rijden in een auto. Hij negeerde twee maal een rood stoplicht. Op de Limburglaan gaven de agenten hem een stopteken. Hij negeerde dit teken en ging er vandoor. Op de Tjalkstraat konden de agenten de man aanhouden. Hij had gedronken en blies een promillage van 1,45. Bij controle bleek de man geregistreerd te staan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken man valt met bromfiets

Zondag rond 3.55 uur is op de Willem de Zwijgerstraat een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten die bij de verkeerslichten op de Willem de Zwijgerstraat stonden zagen de man aan komen rijden op zijn bromfiets. Plotseling remde de man heel hard en kwam daardoor ten val. Hij bleek onder invloed te zijn. De man werd met verwondingen aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw met borrel op achter het stuur

Een 22-jarige vrouw uit Valkenswaard is zondag rond 3.45 uur aangehouden op de Leenderweg. Zij reed daar in een personenauto. Bij een controle blies zij een promillage van ruim 1,4. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Helmond: Man aangehouden voor vernieling

Op de Rijnlaan is zondagochtend rond 1.00 uur een 26-jarige Helmonder aangehouden. Hij vernielde een ruit van een woning in die straat. Hij zou ook een deuk in een auto hebben getrapt die geparkeerd stond aan de Rijnlaan. Hij is meegenomen naar het bureau en de cel ingegaan.

Helmond: Inbraak in woning

Tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 6.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Nachtegaallaan. Onduidelijk is hoe men de woning is binnengekomen. Twee laptops en een beamer werden weggenomen.

Helmond: Rijbewijs ingevorderd

Het rijbewijs van een 33-jarige man uit Helmond is zondag ingevorderd. De man werd rond 3.55 uur aangehouden op de Jan Stevensstraat. De politie zag hem rijden over de Uiverlaan en had het vermoeden dat de man gedronken had. Hij blies een promillage van 1,45. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Maarheeze: Verdachten aangehouden na vechtpartij

Zondagochtend kwam bij de politie de melding binnen dat er gevochten zou worden bij een tankstation aan de A2. Een groep wegwerkers zou in gevecht zijn geraakt met de later aangehouden verdachten. Deze drie verdachten, twee 25-jarige en een 24-jarige man uit Geleen, werden later aangehouden door politie Limburg Zuid en overgedragen aan Politie Brabant Zuid-Oost. Zij vernielden in het tankstation enkele ruiten en spoten de inhoud van een poederblusser leeg in de zaak. Een 42-jarige wegwerker uit Hedel zou bij de vechtpartij een verwonding aan zijn hoofd hebben opgelopen. De mannen uit Geleen zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Man aangehouden voor mishandeling

In zijn woonplaats is zondag rond 9.30 uur een 28-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 25-jarige vriendin te hebben mishandeld. Hij sloeg en schopte haar en kneep haar keel dicht. De man is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Best/Son/Veldhoven: Alcoholcontrole

De politie heeft tussen zaterdag 18.00 uur en zondag 2.00 uur een alcoholcontrole gehouden in Best, Son en Veldhoven.
* Rond 19.40 uur werd in Best een 24-jarige bestuurder uit Best aangehouden voor het rijden onder invloed. Bij controle op het bureau bleek dat de man in de voorgaande nacht rond 3.20 uur ook was aangehouden voor het rijden onder invloed (zie 1e persbericht van zaterdag 18 maart). Hij was niet in het bezit van een rijbewijs.

* In Son werd een 42-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed. Zij blies een promillage van 0,70. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Haar 39-jarige echtgenoot werd eveneens aangehouden omdat hij de politieagenten belemmerde bij het uitvoeren van hun werk. Hij is na verhoor heengezonden.

In totaal werden zes personen aangehouden. Vier van hen reden onder invloed, een belemmerde de politie en een bestuurder kon na een ademanalyse op het bureau direct zijn weg vervolgen. Hij had niet gedronken.