Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 19-03-2006 o Persberichten District II

JONGEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 15-jarige jongen uit Gorinchem is op 17 maart op het politiebureau aan de W. de Vries Robbéweg aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. De politie had informatie dat hij mogelijk betrokken zou zijn geweest bij de inbraak in een bedrijf aan de Handelskade op 4 februari van dit jaar. Daarbij werden onder meer een computer, een fax en gereedschappen buitgemaakt. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

OVERVALLER AANGEHOUDEN
LEERDAM Een 24-jarige man uit Leerdam is op 17 maart op het politiebureau aan de Koningin Emmalaan aangehouden. Hij meldde zich daar vrijwillig. Hij wordt ervan verdacht een dag eerder een cafetaria aan het Burgemeester Meesplein te hebben overvallen. Daarbij werd niets buitgemaakt en vielen geen gewonden. De overvaller bedreigde een vrouwelijk personeelslid met een mes. Zij gaf niets, maar waarschuwde wel de politie, die ter plaatse kwam en een onderzoek startte. Dat leidde naar de identiteit van de verdachte. De man is in verzekering gesteld.

FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Twee Dordtenaren van 16 en 19 jaar zijn op 17 maart op de Westwagenstraat aangehouden. In de Rosmolensteeg zagen agenten dat het tweetal ongezonde belangstelling voor geparkeerde fietsen had en ze besloten hen te volgen. Op het NS-station zagen de agenten dat de twee fietsen uit te fietsenstalling wegnamen. Ze werden kort daarna aangehouden en zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaars.

MANNEN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Twee mannen van 35 jaar uit Papendrecht en van 45 jaar uit Buren zijn op 18 maart op de Kelvinring aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van drie (professionele) nietmachines ter waarde van in totaal 900 euro. Die vond kort daarvoor plaats in een doe-het-zelfzaak aan de Amperestraat. De twee waren gezien en toen ze wegreden werd het kenteken van hun auto aan de Gemeenschappelijke Meldcentrale doorgegeven. Surveillerende agenten keken in de ruime omgeving naar de auto uit. Een motoragent zag de auto op de Kelvinring en hield deze staande, waarna het tweetal werd aangehouden. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 35-jarige bleek niets met de diefstal te maken te hebben, de 45-jarige wel: hij is met een dagvaarding heengezonden.

INBRAAK BEDRIJF
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdagmorgen 17 maart is ingebroken in een bedrijf aan de Rivierdijk. De dader(s) kwamen binnen door een raam te forceren. De dader(s) gingen er vandoor met een hoeveelheid geld. De Technische Recherche onderzoekt de zaak.

ONGELDIG RIJBEWIJS
PAPENDRECHT Op vrijdagavond 17 maart is een 44-jarige man uit Papendrecht op de P.S. Gerbrandystraat aangehouden. De man reed in een auto terwijl zijn rijbewijs sinds mei 2005 ongeldig is verklaard. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

PAPENDRECHT Op zaterdagmorgen 18 maart is een 22-jarige man uit Alblasserdam op de Randweg aangehouden. De man reed in een personenauto terwijl hij een ongeldig verklaard rijbewijs heeft. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

AUTO IN BESLAG GENOMEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op zaterdagmorgen 18 maart is een 21-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam op de Rijshaak aangehouden. De man heeft een volledig ontzegging van de rijbevoegdheid tot eind november 2006 en een ongeldig verklaard rijbewijs. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. De auto van de man werd in beslag genomen.

ALCOHOL
PAPENDRECHT- Op zaterdagmorgen 18 maart is een 20-jarige man uit Papendrecht op de Rubensstraat aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 225 ug/l. Bij beginnend bestuurders ligt de grens op 88 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 3 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

GORINCHEM Een 49-jarige automobilist uit Gorinchem is op 18 maart op de Franklinweg gecontroleerd: 1 proces verbaal en 3 uur rijverbod. Ook een 27-jarige automobilist uit Tiel werd daar gecontroleerd. Dat leverde hem een proces-verbaal en acht uur rijverbod op. Een 23-jarige automobilist uit Gorinchem werd op 19 maart op de Newtonweg gecontroleerd: 4 uur rijverbod.

NOORDELOOS Een 43-jarige automobilist uit Geldermalsen is zijn rijbewijs kwijt. Hij blies op 19 maart op de Grotewaard dermate boven de streep dat hij voorlopig niet mag rijden.

TEGEN LANTAARNPAAL
SLIEDRECHT- Op zaterdagmorgen 18 maart kwam bij de politie de melding binnen dat een personenauto tegen een lantaarnpaal op de Thorbeckelaan was gereden. Ter plaatse gekomen bleek dat er een auto tegen de lantaarnpaal stond en eveneens een boom had geraakt. De bestuurder van de auto (een 22-jarige man uit Sliedrecht) was weggelopen in de richting van de IJsbaan. In de P.A. Genestetstraat werd de man lopend aangetroffen. De man werd aangehouden. Op het bureau blies de man 665 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Bij beginnend bestuurder ligt de grens van invordering op 350 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

VERKEERSONGEVAL
LEERDAM Bij een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto op de Lisdoddelaan is de bromfietsbestuurder, een 17-jarige Leerdammer, gewond geraakt. Hij liep een hoofdwond en vermoedelijk een gebroken pols op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn passagier, een 15-jarige jongen uit Leerdam, had gering letstel aan zijn pols. De bromfietser verleende vermoedelijk geen voorrang aan de automobilist, een 45-jarige man uit Leerdam, die uit een zijstraat van rechts kwam. Beide jongeren droegen geen helm, de bestuurder had geen bromfietscertificaat en de bromfiets bleek niet verzekerd.

VERDACHTEN BRANDSTICHTING AANGEHOUDEN
SLIEDRECHT Vier Sliedrechters van 16 en 20 (beiden vrouw) en 23 en 30 jaar (beiden man) zijn op 19 maart op de Rijnstraat en Rivierdijk aangehouden. Een getuige had gemeld dat het viertal op de Kerkbuurt prullenbakken in brand zou hebben gestoken. De politie ging direct op de melding af en trof de vier in de buurt aan. Ze zijn ingesloten en na verhoor in vrijheid gesteld.

DRONKEN VROUW AANGEHOUDEN
LEERDAM Een vermoedelijk dronken 28-jarige automobiliste uit Zeist is op 19 maart op de Groen van Prinstererstraat aangehouden. Aldaar had ze met haar auto twee Leerdamse varianten van Amsterdammertjes omver gereden. Ze liep daarbij waarschijnlijk een kaakfractuur op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is haar bloed afgenomen op verdenking van rijden onder invloed.

RIJDEN IN VOETGANGERSGEBIED
LEERDAM Op zaterdagmiddag 18 maart is een 18-jarige man uit Leerdam aangehouden. De man reed met zijn bromfiets in de Kerkstraat in een voetgangersgebied en negeerde een stopteken. De man heeft twee bekeuringen gekregen, een voor het rijden in een voetgangersgebied en een voor het rijden zonder verzekeringsplaatje. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

MAN AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Op zaterdagavond 18 maart is een 48-jarige man uit Alblasserdam op de Vinkenpolderweg aangehouden. De man werd aangehouden in verband met een alcoholcontrole, bij de ademtest blies de man een A, wat betekent dat de alcohol-indicatie boven de vastgestelde grens lag. Op het bureau moest nogmaals een blaastest worden uitgevoerd, maar dat lukte niet. Een bloedonderzoek moet uitwijzen hoeveel de man gedronken had. Na verhoor is de man heengezonden.