Politie Zuid-Holland-Zuid

19/03 Weekend Hoeksche Waard

Dordrecht, 19-03-2006 o Persberichten District III

VERKEERSCONTROLES
S-GRAVENDEEL Bij een snelheidscontrole op de Kiltunnelweg zijn op 18 maart in drie uur 386 weggebruikers bekeurd, wat neerkomt op precies 50% van het totaal aantal gecontroleerden. Zeventien automobilisten werden staande gehouden, omdat ze veel te hard reden. Twee van hen 51 en 72 kilometer te hard en konden hun rijbewijs achterlaten.

NUMANSDORP Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 51 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit 13 keer voor het niet dragen van de gordel, 34 keer voor de snelheid en 4 keer voor niet handsfree bellen. Zij hielden de controle op vrijdag 17 maart op de Burgemeester de Zeeuwstraat, Molendijk en Middelsluissedijk. In totaal werden 367 voertuigen gecontroleerd.

BEGINNEND BESTUURDER
OUD-BEIJERLAND Op zaterdagmorgen 18 maart is een 22-jarige man uit Oud-Beijerland op de Croonenburgh aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. Op het bureau blies de man 420 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Bij beginnend bestuurders ligt de grens van invordering op 350 ug/l. Na verhoor is de man met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

KOPSTAART-BOTSING
STRIJEN Bij een kopstaart-botsing tussen twee personenautos op de Trambaan is op 18 maart een gewonde gevallen. Een 26-jarige automobiliste uit Puttershoek zag vermoedelijk te laat dat een personenauto vóór haar moest remmen en botste er boven op. In deze auto zat een 58-jarige Strijense die een pijnlijke schouder opliep. Ze hoefde niet naar het ziekenhuis. Geen van bestuurders had alcohol gedronken.

BRANDSTICHTING
OUD-BEIJERLAND Op zaterdagmiddag 18 maart zijn twee jongens van 13 jaar uit Oud-Beijerland aangehouden. De jongens worden er van verdacht twee keer brand te hebben gesticht bij een sporthal aan de Wiardi Beckmanstraat. Nabij de sporthal waren kranten in brand gestoken ter hoogte van de afzuiginstallatie van de sporthal. Hierdoor werd een grote hoeveelheid rook de sporthal ingezogen met het gevolg dat de aanwezige sporters de sporthal moesten verlaten. De brand werd door een medewerker geblust. Later werd op dezelfde plek nogmaals brand gesticht. In de omgeving van de Mariniersweg werden de jongens aangehouden. Na verhoor zijn de jongens in vrijheid gesteld. De politie heeft proces verbaal opgemaakt.

MISHANDELING
OUD-BEIJERLAND Op zaterdagavond 18 maart is een 18-jarige man uit Nieuw-Beijerland op de Spuidijk aangehouden. De man wordt er van verdacht eerder die avond een 18-jarige man uit Oud-Beijerland te hebben mishandeld. Politieagenten zagen de verdachte op de Molendijk lopen en namen de man mee naar het politiebureau om hem een bekeuring te geven wegens openbaar dronkenschap. Op hetzelfde moment kwam een 18-jarige man uit Oud-Beijerland aangifte doen van mishandeling en herkende de verdachte. Hierop werd de man aangehouden. De twee mannen waren elkaar tegen gekomen op de Boterhof. De verdachte was in de richting van de man gelopen en had hem zonder aanleiding bij zijn nek beetgepakt en een stomp op zijn kaak gegeven. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HOOFDWOND
S-GRAVENDEEL Op zondagmorgen 19 maart is een 59-jarige man uit s-Gravendeel aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat een man gevallen was op het Hyacinterf en gewond was. De man bleek inderdaad een behoorlijke hoofdwond te hebben en is ter plaatse door personeel van de ambulance behandeld. De verdachte is aangehouden wegens openbaar dronkenschap en ingesloten. Na ontnuchtering is de man vanmorgen weer heengezonden. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt hoe de man aan zijn verwondingen is gekomen.