Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18 en 19 mrt)

TILBURG, 19 maart 2006

Man aangehouden na aanrijding met gestolen auto

TILBURG - Een 20 jarige man uit Tilburg is vrijdagmiddag 17 maart aangehouden nadat hij met een gestolen auto enkele aanrijdingen had veroorzaakt. Dat gebeurde op de kruising Dr. Deelenlaan-Rueckertbaan.

Kort voor de aanrijding, rond 16.40 uur, zagen surveillerende agenten op de Heikantlaan de auto rijden en werd hun aandacht getrokken door het vreemde gedrag van de bestuurder. Het leek erop dat hij niet gezien wilde worden. Ze herkenden de auto als gestolen en wilden die gaan volgen. Kennelijk voelde de bestuurder zich betrapt, want vol gas reed hij vanaf de Heikantlaan naar links richting Hasseltrotonde. De agenten raakten het zicht op de man kwijt omdat hij links en rechts inhalend voortraasde.
Dat duurde overigens maar kort, want op de Rueckertbaan vonden ze de auto terug. Daar was de bestuurder tegen voor de verkeerslichten stilstaande autos gereden. De achterste van 3 op de rechterrijstrook staande autos werd geraakt, waarna de man de auto ervoor probeerde weg te drukken. Door die manoeuvre schoot de auto naar links en kwam tot stilstand tegen een op de linkerrijstrook staande auto. De man vluchtte te voet weg, maar kon even later op aanwijzingen van een getuige worden aangehouden. De 20-jarige is voor nader onderzoek ingesloten.
De auto was gestolen in Hoge Zwaluwe

Politie onderzoekt vernieling auto

OISTERWIJK De politie van het team Oisterwijk is op zoek naar degene die in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 op 18 maart het linkerachterportier van een auto heeft bekrast. De auto stond geparkeerd in een parkeervak aan de Majoraan en een onbekende heeft daarop het woord BIER gekrast.

De eigenaar van de auto had sterke vermoedens in de richting van een 30-jarige plaatsgenoot en had hem daar zaterdagmiddag over aangesproken. Samen met hem was hij ook naar het politiebureau gegaan, maar onderzoek daar kon hem vooralsnog niet verder helpen. De politie is nog op zoek naar de dader en hoopt die na een buurtonderzoek alsnog te kunnen vinden.
Mensen die in de bewuste nacht verdachte bewegingen op de parkeerplaats hebben gezien kunnen contact opnemen met het politieteam Oisterwijk via het nummer 0900-8844.

Betrapt op rijden met drank op
OISTERWIJK - Tijdens een alcoholcontrole in het teamgebied Oisterwijk en Hilvarenbeek zijn in de avond en nacht van 18 op 19 maart in totaal 10 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Op verschillende plaatsen in het gebied zijn alles bij elkaar 588 autos aan de kant gezet voor een blaastest. Er werd gecontroleerd op de Sprendlingenstraat in Oisterwijk, op de N269 in Esbeek, de Tilburgseweg in Hilvarenbeek, de Akkerrweg in Moergestel en de Moergestelseweg in Oisterwijk. De gepakte overtreders bliezen tussen de 220 en 830 ug/l. Voor dit hoogste totaal was een 49-jarige vrouw uit Biest Houtakker verantwoordelijk. Ze mocht meteen haar rijbewijs inleveren. Alle overtreders kregen een rijverbod voor een bepaalde tijd, de vrouw 10 uur, en een forse boete in het vooruitzicht.

Politie onderzoekt diefstal auto
TILBURG Zaterdagmiddag 18 maart is op de Auteurslaan een 21 jarige man uit Tilburg aangehouden voor zijn mogelijk aandeel bij een woninginbraak de nacht ervoor aan het Westerpark. Bij die inbraak waren autosleutels meegenomen en de bijbehorende auto gestolen.

Surveillerende agenten zagen zaterdagmiddag de gestolen auto op de Auteurslaan geparkeerd staan. De auto was rondom afgesloten en moest daarom worden getakeld. Terwijl de agenten op de takelwagen stonden te wachten, kwam de 21-jarige naar de auto toe, maar ging er bij het zien van de agenten als een haas vandoor. Na een korte achtervolging kon de man in de kraag worden gegrepen. Hij had geen autosleutels bij zich, maar die werden kort nadien bij een zoektocht in de omgeving waar de man had gelopen in de bosjes gevonden.
De man, geen onbekende van de politie, is voor nader onderzoek ingesloten.
Een onderzoek van de technische recherche en onderzoek met een speurhond moeten aanknopingspunten opleveren voor het verdere onderzoek.

Inbreker blijkt bewoner
TILBURG - In de Ferdinand Bolsstraat zijn agenten zaterdagmorgen kort na 01.30 uur poolshoogte gaan nemen na de melding dat iemand via een raam aan de achterkant naar binnen was geklommen. Gelukkig bleek er niets aan de hand. Een van de kinderen had de huissleutel vergeten en zocht via deze niet gebruikelijke weg et bed op.

Aangehouden voor beledigen agenten
TILBURG - Zaterdagmorgen even na 01.00 uur is op de Stadhuisstraat een wildplasser aangehouden voor het beledigen van agenten. De agenten hielden horecatoezicht en wilden de man bekeuren voor dat feit. Dat had van de wildplasser een scheldpartij en beledigingen tot gevolg. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

TILBURG Zaterdagmiddag 18 maart is op de Schouwburgring een 21-jarige bromfietser aangehouden voor het beledigen van een motoragent. De motoragent liet de bromfietser stoppen omdat die
verkeersgevaarlijke capriolen aan het uithalen was. Toen de 21-jarige daarover werd aangesproken uitte hij zijn ongenoegen door de agent verschillende keren te beledigen. De man werd daarop aangehouden en mag zich binnenkort voor de rechter gaan verantwoorden voor zijn gedrag.

Man aangehouden voor uitzitten straf
TILBURG Bikers die vrijdagavond in de binnenstad surveilleerden controleerden kort voor middernacht op de Stationsstraat een 38-jarige man uit Tilburg. Hij bleek een stroomstootwapen bij zich te hebben. Bij controle in de politieadministratie bleek dat de man nog 30 dagen gevangenisstraf en twee boetes voor totaal 640 euro te goed had. Hij is aangehouden en ingesloten.

Ruziezoekers aangehouden
TILBURG Een 20-jarige Tilburger is zaterdagmorgen kort na 05.00 uur aangehouden omdat hij de portier van een horecazaak aan het Piusplein een klap had gegeven. De man mocht de zaak niet binnen en reageerde met een wel erg kort lontje.

Een 36-jarige Tilburger is zondagmorgen 19 maart om 03.45 aangehouden voor zijn aanstootgevend gedrag. Daarbij maakte hij het werken van assisterende bikers lastig. De man was betrokken bij een opstootje op het Piusplein en surveillerende bikers probeerden de gemoederen te kalmeren. De Tilburger bleef echter aan de gang en trok op een gegeven moment ook met kracht aan het stuur van de politiebike. Toen was de maat vol en werd de man aangehouden.

Surveillerende bikers waren er zondagmorgen om 03.15 uur op het Piusplein getuige van hoe een 34-jarige Tilburger door een portier van een horecazaak buiten werd gezet. Toen de agenten zagen dat de behoorlijk dronken man de portier wilde slaan grepen ze in. De man werd aangehouden en in de loop van zondag mocht hij weer naar huis. Het avondje stappen komt hem daardoor duur te staan. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en het aanleiding geven tot ongeregeldheden.

Motorrijder bij aanrijding ernstig gewond
TILBURG Zondagmiddag 19 maart is rond 16.15 uur op de Professor van Buchemlaan een motorrijder ernstig gewond geraakt nadat hij ten val was gekomen en door een tegemoetkomende auto werd overreden. De politie is op zoek naar getuigen.

Uit het eerste onderzoek dat de politie heeft ingesteld bleek dat de motorrijder uit de richting van de Ringbaan-Zuid kwam en ongeveer 100 meter voor de voetgangersbrug een auto wilde gaan inhalen. Juist op het moment dat de motorrijder aan die manoeuvre begint of al begonnen is, komt uit tegenovergestelde richting een auto met daarin een echtpaar met de man achter het stuur. De motorrijder breekt abrupt zijn inhaalpoging af, begint te remmen en komt ten val waarbij hij op de rechterzij op de weg klapt. De bestuurder van de tegemoetkomende auto kan niets. Hij komt in aanrijding met de motorrijder. Die is met nog onbekend, maar vermoedelijk ernstig letsel overgebracht naar het Sint Elisabethziekenhuis.
Het echtpaar bleef ongedeerd, maar is enorm geschrokken opgevangen door de behandelende agenten.
Verkeersanalisten van de politie hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld en de aangetroffen sporen vastgelegd. Daarvoor is de Professor van Buchemlaan enige tijd afgesloten geweest.

De politie wil graag in contact komen(via 0900-8844) met de bestuurder of bestuurster van de auto waar de motorrijder achter reed of wellicht al naast heeft gereden. Het betreft een lichtgrijze, klein model auto van vermoedelijk Japans fabrikaat.

Auteur: Jan Clarijs