Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout(18 en 19 mrt)

TILBURG, 19 maart 2006

Man aangehouden voor vernieling
OOSTERHOUT Een 43-jarige man uit Oosterhout is vrijdagavond 17 maart aangehouden voor het vernielen van een voordeurruit. Dat gebeurde aan de Abdis van Thornstraat waar de man kwaad werd omdat hij de woning niet binnen mocht. Na verhoor op het politiebureau mocht de man weer naar huis. Wel kreeg hij een dagvaarding mee om zich binnenkort voor de rechter te verantwoorden.

Man aangehouden voor uitzitten straf
OOSTERHOUT Een verkeersovertreding werd vrijdagavond 17 maart een 21-jarige man uit Oosterhout fataal. De man reed met zijn auto de afgesloten Markt op en werd door surveillerende agenten aan de kant gezet. Bij controle bleek dat de man nog 18 dagen moest uitzitten wegens een veroordeling voor eerder overtredingen. De man is ingesloten op het politiebureau

Man aangehouden voor vernielen ruit
RAAMSDONKSVEER - Op zaterdag 18 maart is op de Keizersdijk een 20 jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden wegens het plegen van een vernieling. De man had even te voren een ruit vernield bij een horecagelegenheid.
De man was daarbij aan zijn hand gewond geraakt en is daarvoor naar het ziekenhuis gebracht. Na het aanbrengen van enkele hechtingen is hij voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Politie onderzoekt inbraken
In het afgelopen weekeinde heeft het dievengilde weer op enkele plaatsen toegeslagen. De politie onderzoekt deze inbraken en heeft daarvoor van de benadeelden een aangifte opgenomen, ze stelt waar mogelijk een buurtonderzoek in en probeert aan de hand van aangetroffen sporen meer over de daders te weten te komen.

In Rijen is ingebroken in drie woningen. Daarbij ging het een woning aan de Krekelhorst en 2 woningen aan de Leibeemd. In alle gevallen kwam men binnen via de achterkant en de buit bestond voornamelijk uit geld en sieraden.

In de Veldbies in Terheijden was ook de achterkant van een woning het directe doelwit. Een keukenraam werd opengebroken en de eerste verdieping en de zolder werden doorzocht.

In Oosterhout is ingebroken in woningen aan de Esmoreitstraat en de Reinaertstraat. Ook hier kwam men binnen door een raam open te breken. Op het eerste adres ging men aan de haal met dvd-apparatuur + dvds en sieraden. Op het tweede adres is in ieder geval een tv verdwenen.

Kordate Dongenaar is straatrover te slim af
DONGEN De politie heeft vrijdagmiddag een aangifte opgenomen van een 21-jarige man uit Dongen. Deze man was de nacht ervoor bijna het slachtoffer geworden van een straatrover, maar wist door snel te reageren een veilig heenkomen te zoeken.
Kort na 01.00 uur reed de Dongenaar op zijn fiets op de kruising van de parallelweg van de Mgr. Schaepmanlaan en het Drijversveld. Vanaf de kant van de bibiliotheek sprong plotseling zijn belager, met muts op het hoofd en sjaal voor het gezicht, het fietspad op en zette zijn benen om het voorwiel van de fiets. Toen de aanvaller zijn fiets, geld en GSM eiste, bedacht de 21-jarige zich geen moment. Hij tilde het voorwiel op en gaf de onbekende een gerichte klap in het gezicht. Die tuimelde achterover en de Dongenaar kon ongehinderd wegkomen.

Gepakt voor rijden onder invloed
In het afgelopen weekeinde zijn in het district Oosterhout weer verschillende automobilisten betrapt op het rijden onder invloed.

In Waalwijk controleerden agenten zaterdag 18 maart om 04.00 uur op de Taxandriaweg een 19-jarige man uit Waalwijk. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 565 ug/l(220 ug/l, vergelijkbaar met 0,5 promille is de maximaal toegestane hoeveelheid). Met een rijverbod van 8 uur en een forse boete in het vooruitzicht mocht hij weer naar huis. Wel zonder rijbewijs, want dat moest hij direct inleveren.

Een 20-jarige automobilist uit Babyloniënbroek was zondag 19 maart even na 03.00 uur op de Kruisstraat in Waalwijk het haasje. De man bleek een beginnend bestuurder en mocht daarom niet meer dan 0,2 promille/ 88 ug/l alcohol in zijn lichaam hebben. Het bleek 120 ug/l. De politie maakt proces-verbaal op en de man kreeg een rijverbod van 1 uur.

In Hank controleerden agenten vrijdagavond 17 maart op de Keizer Napoleonweg een 39-jarige inwoner uit Almkerk. De man maakte zich verdacht door bij nadering van de politiebus de zojuist verlaten parkeerplaats weer terug op te rijden. Bij controle bleek waarom. De man had teveel gedronken en blies 530 ug/l. Met een rijverbod van 5 uur op zak mocht de man weer naar huis. Een proces verbaal wordt opgemaakt.

In Raamsdonksveer controleerden agenten zondagmorgen 19 maart om 02.00 uur op de Keizersdijk een 39-jarige automobilist uit die plaats. Hij had teveel op en blies bij onderzoek 345 ug/l. Ook voor hem was er een rijverbod van enkele uren en een boete in het vooruitzicht.

Datzelfde kan de 27-jarige automobilist verwachten die zondag 19 maart om 03.30 uur op de Kanaalweg-Oost in Geertruidenberg werd gecontroleerd. Hij blies 265 ug/l.

In Oosterhout werd zondag 19 maart kort na middernacht een 25-jarige man uit Oosterhout op de burgemeester Holtroplaan gecontroleerd. Uit de ademtest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij blies 305 ug/l.

Aangehouden voor bedreiging en vernieling|
OOSTERHOUT Drie jongens, twee van 18 en een van 16, zijn zondag 18 maart aangehouden op verdenking van het feit dat ze zaterdagavond en zondagmorgen enkele ruiten van een horecazaak aan de Bredaseweg hebben vernield. Het drietal was zaterdagavond in de zaak en gedroeg zich daar erg vervelend. Toen de eigenaar daar opmerkingen over maakte en de jongelui wegstuurde kreeg hij diverse bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd. De jongeren vertrokken, maar kwamen even later terug waarbij een van hen met een steen een ruit vernielde. Daarna vertrokken ze. In de nacht die volgde werden weer twee ruiten met een steen ingegooid. En ook hiervoor worden de drie verantwoordelijk. geacht.
De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen van de uitbater en in de loop van zondag de jongeren op het bureau ontboden. Ze kwamen alle drie en zijn vervolgens aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Bekeuringen bij milieucontrole in Loonse en Drunense Duinen

LOON OP ZAND Flora en faunabeheerders uit de hele regio Midden en West Brabant hebben samen met medewerkers van de politie Midden en West Brabant op zondag 19 maart een grote milieucontrole gehouden in de Loonse en Drunense duinen. Daarbij zijn in totaal 47 overtredingen geconstateerd en evenzoveel bekeuringen uitgedeeld. En passant werd ook nog een verloren kind teruggevonden.

De controle, een initiatief van de flora en faunabeheerders uit verschillende gebieden in de provincie, was vooral gericht op loslopende honden, motorcrossers en ATB-ers. Tussen 13.00 en 17.00 uur hadden op verschillende plaatsen in het uitgestrekte gebied de controleurs postgevat.

Bekeuringen zijn uitgedeeld voor:
16 voor loslopende honden;
26 voor ATB-ers die of buiten het parcours reden of zonder vergunning het ATB-parcours volgden;
4 mensen die geen identiteitsbewijs konden tonen;

1 maal voor het zich buiten wegen of paden bevinden.

Tijdens de controle kregen de controleurs het verzoek om ook uit te kijken naar een verloren gelopen 8-jarig meisje. In het deel tussen Rustende Jager en Bos en Duin trof een op een crossmotor surveillerende beheerder het meisje rond 15.30 uur aan. Ze was al een uur op zoek naar haar ouders. Een tochtje op de motor maakte het kind blij, maar vooral de ouders met wie ze weer kon worden herenigd.

Auteur: Jan Clarijs