Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 18 en 19 maart district Breda

BREDA, 19 maart 2006

Politie houdt vijf personen aan tijdens horecacontrole

BREDA: Na een rustige uitgaansavond op vrijdag, was het zaterdag behoorlijk druk in de stad. De politie hield vrijdag drie personen aan en in de nacht van zaterdag op zondag twee personen. In totaal werden afgelopen weekend 21 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren, vier personen kregen een bekeuring voor wildplassen, één persoon kreeg een bekeuring voor het bij zich hebben van softdrugs, één voor het bij zich hebben van glas op straat en één persoon fietste zonder licht, wat ook een bon opleverde.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden drie personen aangehouden. Twee mannen van respectievelijk 23 en 24 jaar uit Grave werden aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Zij waren op het Torenplein door de politie gevorderd om te vertrekken voor de deur van een café, waar hen de toegang was geweigerd. Toen zij daar geen gehoor aan gaven werden ze meegenomen naar het politiebureau, waar zij na verhoor met een mini-procesverbaal naar huis zijn gestuurd.
Een 19-jarige Bredanaar werd op de Vismarktstraat aangehouden nadat hij met zijn mobiele telefoon fotos had gemaakt van surveillerende politieagenten. Hij bleef doorgaan ook nadat de betreffende politieagenten hem meerdere malen hadden gezegd om daar mee te stoppen. De man kon na verhoor naar huis met een bekeuring op zak.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 18-jarige man uit Zundert aan omdat hij een zakje XTC-pillen bij zich had. Op het Kerkplein werd een 25-jarige man uit Woudrichem aangehouden nadat hij een medewerkster van een café zou hebben mishandeld door haar hard bij de arm te pakken. De verdachte zou zijn jas uit de garderobe hebben gepakt zonder een bonnetje hiervan te hebben. Hij werd door een portier op straat gezet, waarna de politie hem aanhield.

Joint Hit Team houdt twee drugstoeristen aan

S-GRAVENDEEL: Bij een gerichte controle heeft het Joint Hit Team zaterdag rond 02.45 uur een auto met daarin een 25-jarige man en 22-jarige vrouw uit Parijs gecontroleerd op de A16. De achterbak bleek vol te liggen met wiettoppen, zon 30 kilo. Beide personen zijn aangehouden op verdenking van transport van softdrugs. Zij zullen dinsdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het Joint Hit Team voerde een gezamenlijke controle uit met het politiekorps Zuid Holland Zuid, de KLPD, de Belastingdienst Rotterdam en de Dienst Levende Have, die (drugs)honden inzette bij de controle. Het doel van dit soort controles is om de overlast te bestrijden die wordt veroorzaakt door drugsrunners op snelwegen van en naar Rotterdam en daarnaast drugstoeristen te traceren.

Drie personen aangehouden na verlaten plaats ongeval

BREDA: Zaterdagochtend kreeg de politie rond 03.30 uur de melding dat op de A58 in de richting van Breda, ter hoogte van het Liesbos, een auto, total-loss, tegen de middenvangrail op de linkerrijbaan stond. Ter plaatse bleek de vangrail zowel aan linkerkant als rechterkant zwaar beschadigd en was van de inzittende(n) geen spoor. De kentekenplaten waren van de auto afgehaald. Een getuige had gezien in welke richting de inzittenden waren gevlucht. De politie startte een speurtocht in de omgeving en trof drie mannen aan bij de afslag Breda-West. Na een korte achtervolging te voet konden alledrie staande worden gehouden. Eén van hen, een 24-jarige man uit Bergen op Zoom, bleek de eigenaar en bestuurder van de auto te zijn. Hij werd aangehouden. Op het bureau bleek dat hij meer alcohol gedronken had dan wettelijk is toegestaan. Ook de andere twee mannen, van 21 en 26 jaar en eveneens afkomstig uit Bergen op Zoom, zijn aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Man aangehouden na openstaande boete

BREDA: Zaterdagavond controleerde de politie twee mannen op de Minckelersstraat. Eén van hen, een 23-jarige Bredanaar, bleek nog een boete open te hebben staan van 121,88 euro, of zeven dagen in hechtenis. Omdat hij het bedrag niet kon of wilde betalen is hij aangehouden om zijn straf uit te zitten.

Bejaarde vrouw voor woning beroofd van tas

BREDA: Zaterdagochtend rond 10.45 uur is een 80-jarige vrouw beroofd van haar tas toen zij op het punt stond om de huissleutel te pakken van haar bejaardenwoning aan de Hooghout. Een jongen van ongeveer 15 jaar fietste voorbij en griste de tas, die met de hengsels omhoog stond op de rollator, mee. De jongen fietste langs het flatgebouw het park in. De politie heeft in de buurt gezocht, zonder resultaat.

Vrouw op heterdaad betrapt bij winkeldiefstal

BREDA: Zaterdagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie bij een grootwinkelbedrijf aan de Karrestraat een 48-jarige vrouw uit Breda aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Zij zou kleding hebben proberen te stelen. Winkelpersoneel had in de gaten waar de vrouw mee bezig was en schakelde de politie in. Bij nader onderzoek bleek de vrouw nog meer spullen bij zich te hebben die afkomstig waren door diefstal, waaronder een tas met persoonlijke bezittingen. De benadeelden zijn door de politie in kennis gesteld.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BREDA: Zaterdagmiddag vond rond 15.20 uur op de kruising Abdeelstraat en Acaciastraat een ongeluk plaats met materiële schade. De twee partijen kwamen er samen niet uit, dus kwam de politie ter plaatse. Eén van de bestuurders verklaarde dat de andere bestuurder een man was geweest. Deze verklaarde echter dat zijn vriendin zou hebben gereden omdat hij zelf geen rijbewijs heeft. Na het horen van getuigen is de 27-jarige man uit Breda aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Fransman aangehouden na verlaten plaats ongeval

BREDA: Zaterdagmiddag rond 17.34 uur is een bestuurder van een Franse auto de bussluis aan de Houtmarkt ingereden waarbij een aanrijding plaatsvond met de bussluis, die daardoor zwaar beschadigd raakte. De bestuurder is doorgereden. De politie trof de Franse auto met de 20-jarige bestuurder aan op de Claudius Prinsenlaan en heeft hem aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Omdat hij de aangeboden boete van 220 euro niet kon betalen heeft de politie de auto in bewaring genomen, waarna de Fransman mocht vertrekken.

Auteur: Manon Erkens