Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 18 en 19 maart district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 19 maart 2006

Autodief op heterdaad aangehouden

HALSTEREN: Zaterdag om 05.15 uur trof de politie aan de Ligneweg een man aan die probeerde een auto te stelen. Een politieagent sloeg het portierraam in om de man te verhinderen de auto te starten. De 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden. Op de plaats van het delict trof de politie een auto aan die de verdachte gestolen had in Bergen op Zoom. Tijdens het verhoor op het politiebureau bekende hij ook een auto te hebben gestolen in Tholen en te hebben getankt zonder te betalen.

Man aangehouden na huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond rond 24.00 uur heeft de politie een 63-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden nadat hij zijn vrouw met de dood zou hebben bedreigd. De verdachte werd zaterdag in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld.

Belg aangehouden met softdrugs

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond rond 21.00 uur zagen politieagenten hoe een 30-jarige man uit Antwerpen een illegale coffeeshop aan de Auvergnestraat binnenging en buitenkwam. De man bleek 10 gram hennep bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en mocht na het betalen van een boete van 100 euro weer vertrekken.

Bestuurder motor aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag rond 17.30 uur heeft de politie op de Groesweg een 32-jarige man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs op een onverzekerde motorfiets reed.

Meisje mishandeld op straat

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag werd omstreeks 12:30 uur werd op het Piusplein, een 16-jarig meisje uit deze plaats mishandeld. Zij stond met haar bromfiets tegenover de ingang van een winkel toen zij plotseling een klap in haar gezicht kreeg. De dader heeft vermoedelijk met een blikje drinken in haar gezicht geslagen. Ook werd zij door de dader tegen haar onderbeen geschopt. Het slachtoffer en de dader zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan.

Alcoholcontrole onder 406 bestuurders: drie bekeuringen

HOOGERHEIDE: Vrijdagavond hield het Verkeershandhavingsteam van 19.30 tot 0.45 uur een grote alcoholcontrole gehouden op de Scheldeweg, in samenwerking met de verkeerspolitie Zeeland. In totaal werd van 406 bestuurders een blaastest afgenomen, waarvan tegen drie proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden onder invloed. De bestuurders bliezen op het ademanalyseapparaat 510, 405 en 445 ug/l. Eén van hen was een beginnend bestuurder die, met een uitslag 445 ug/l, zijn rijbewijs mocht inleveren.

Man aangehouden na bedreiging portier

ROOSENDAAL: Zondagochtend rond 01.30 uur werd een bezoeker van een café op de Markt aangehouden nadat hij een portier had bedreigd met een mes. De portier had de man, die sterk onder invloed van alcohol was, aangesproken om het café te verlaten. Toen de man een mes uit zijn broekband trok hebben de twee portiers hem buiten gezet en aan de politie overgedragen.

Twee drugstoeristen aangehouden met 2 kilo hash

ROOSENDAAL: Surveillerende politieagenten zagen zondag rond 00.30 uur op de Hart van Brabantlaan een auto met een Frans kenteken rijden, waarvan één van de inzittenden geen gordel droeg. De bestuurder reageerde niet op het stopteken en de blauwe zwaailichten, waarna de politiebus de auto heeft ingehaald en klem heeft gereden. In de personenauto en op het wegdek vond de politie zon 2 kilo aan hashblokken. Beide Fransmannen, van 20 en 27 jaar, zijn aangehouden.

Politie houdt dronken bestuurder zonder rijbewijs aan

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagochtend rond 04.00 uur op de Ferdinand Bolsstraat een 31-jarige bestuurder uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed. Ook bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs.

Vier minderjarigen aangehouden na vernieling autospiegels

ROOSENDAAL: Zondagochtend rond 03.00 uur hoorden verschillende bewoners van de Burgemeester Freijterslaan harde klappen op straat en zagen hoe een groepje van zeven jongens langs autos fietsten en hierbij de spiegels omtrapten. Twee getuigen gingen achter het groepje aan en wisten hen staande te houden tot de politie was gearriveerd. Een 16-jarige jongen uit Wouw werd aangehouden nadat één van de getuigen hem herkende. Bij nader onderzoek op de Burgemeester Freijterslaan trof de politie 32 autos aan met omgeklapte spiegels, waarvan vijf spiegels waren vernield. In de loop van zondagochtend meldden ook drie andere jongens zich bij de politie. Zij werden alsnog aangehouden voor vernieling.

Politie houdt minderjarige aan voor vernieling ruitenwisser

NISPEN: Zondagochtend kreeg de politie een melding dat er een ruitenwisser was afgebroken bij een geparkeerd staande auto op het Kerkplein. De dader zou nog naast de auto staan. Ter plaatse trof de politie een 16-jarige jongen uit Nispen aan, die later bekende dat hij na het verlaten van een café langs de auto liep en de ruitenwisser af had gebroken. Hij zal de schade vergoeden.

Man aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: Zaterdag rond 02.45 uur zagen agenten hoe voor een café op de Markt een vechtpartij ontstond. Zij grepen direct in om de vechtersbazen te scheiden. Getuigen wezen één van de twee, een 25-jarige man uit Roosendaal, aan als de aanstichter van de vechtpartij. Hij zou in een café ook al ruzie hebben gezocht. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraken in autos

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in de Zwaanhoefstraat te Roosendaal ingebroken in een personenauto. Uit de auto werd het frontje van de autoradio weggenomen, een zaklamp, de houder van een palmtelefoon, een GPS-ontvanger en een life-hamertje. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er in het Dijkcentrum ingebroken in een personenauto. Uit de auto werd een sleutelhanger met een sleutel ontvreemd.

Inbrekers school op heterdaad aangehouden

ROOSENDAAL: De politie kreeg zaterdagochtend rond 03.40 uur de melding van een getuige die drie personen had zien inbreken bij een school aan de Van Goghlaan. Toen de politie polshoogte kwam nemen zagen zij drie personen in een auto die uit de Weissenbruchstraat kwam rijden. De auto werd direct klemgezet en de bestuurder en bijrijder uit de auto gehaald. Bij de aanhouding probeerde de bijrijder er vandoor te gaan, maar deze kon na een paar meter ten val worden gebracht. Tijdens deze achtervolging kon de derde verdachte de benen nemen. De politie heeft de twee 18-jarige mannen uit Roosendaal naar het bureau overgebracht en in de omgeving gezocht naar de derde persoon. Deze werd niet aangetroffen.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

PUTTE: Op een parkeerplaats aan de Antwerpsestraat controleerde de politie zondag rond 01.00 uur een Belgische bestuurder uit Stabroek. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Na verhoor op het politiebureau mocht hij, met een rijverbod van één uur op zak, weer vertrekken.

Auteur: Manon Erkens