Ministerie van Defensie

19-03-2006 19:01

SUPERIEURE BEKKERS PAKT GOUD OP DUTCH OPEN

Taekwondoka Dennis Bekkers heeft gisteravond laat beslag gelegd op de Dutch Open-titel in de gewichtsklasse tot 67 kg. In het Indoor Sportcentrum van Eindhoven versloeg de luchtmachtsergeant in de finale op geraffineerde wijze zijn Duitse tegenstander Servet Tazegul met 12-11.

Bij een stand van 11-11 moest een âgolden score de partij beslissen. Nadat de scheidsrechter daartoe het aanvangsteken had gegeven, aarzelde Bekkers geen moment een sloeg binnen een fractie van een seconde trefzeker toe. De bronzen plakken gingen naar Erik Osornio(Mexico) en Diogo Silva (Brazilië).

Via vier overtuigend gewonnen voorronde-partijen bereikte Bekkers de finale."Het ging geweldig vandaag. Ik was super geconcentreerd en tegelijk ontspannen", vertelde hij enthousiast. "De Dutch Open is één van de sterkst bezette toernooien ter wereld, waarbij nagenoeg de hele wereldtop aanwezig is, dus dat geeft nog een beetje extra glans aan mijn prestatie vandaag."

Het toernooi kende meer dan 1300 deelnemers, met in de gewichtsklasse van Bekkers bijna 90 man. In mei staan de Belgische en Duitse Openkampioenschappen nog op zijn programma, waarna eind mei het EK in Düsseldorf volgt.