Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Uitnodiging regionale voorlichtingsbijeenkomst op 20 maart 2006:
'Uw rechtspositie in het nieuwe zorgstelsel'
---

De CG-Raad organiseert op 20 maart een regionale voorlichtingsbijeenkomsten over de nieuwe zorgverzekeringswet. Dit keer staat de bijeenkomst in het teken van de rechtspositie van gehandicapten en chronisch zieken in het nieuwe zorgztelsel.

Logo Het Ondersteuningsbureau

Op 1 januari 2006 is de nieuwe zorgverzekeringswet in werking getreden. Dit brengt allerlei veranderingen met zich mee, zowel financieel als in de manier waarop u nu verzekerd bent. Relevante vraag is of uw rechtspositie als patiënt ook is veranderd.
Wat zijn uw rechten en plichten in relatie tot een arts? Aandacht zal worden besteed aan de WGBO (wet geneeskundige behandelovereenkomst): de wet die regels stelt voor het contact tussen arts en patiënt.

Daarnaast is er de contractuele relatie tussen zorgverzekeraar en verzekerde. Hoe is uw recht op zorg geregeld? Wat zijn uw juridische mogelijkheden als uw verzekeraar weigert om een behandeling te vergoeden? Hoe kunt u bezwaar maken tegen een besluit van uw verzekeraar nu de bestuursrechtelijke rechtsgang is vervallen? Bij welke instanties kunt u bezwaar maken?

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland organiseert op 20 maart 2006 de laatste regionale voorlichtingsbijeenkomst met bovengenoemd thema. De CG-Raad doet dit in samenwerking met het Ondersteuningsburo voor patiëntenorganisaties (HOB) in Amersfoort. Spreker op deze bijeenkomst is mr. drs. Nicole U.N. Kien. Zij is juriste en houdt zich ondermeer bezig met gezondheidsrecht.

De bijeenkomst is bedoeld voor (kader)leden van ouderenbonden, patiëntenorganisaties, cliëntenraden, regionale en lokale platforms.

Bijeenkomst op 20 maart 2006

Locatie: Regardz Eenhoorn, Amersfoort (vlakbij het station) Tijd: van 10.30 u 13.00 u
Thema: Patiëntenrechten in het nieuwe zorgstelsel.

Wij hopen u op deze bijeenkomst te ontmoeten!

CG-Raad: Christien van der Hoeven-Molenaar tel 030 2916600 HOB: Erik Thier tel 033 4450730

Klik hier voor het aanmeldingsformulier

(Geplaatst: 8 februari 2006)

---