Gemeente Voorschoten

Persberichten - Wethouder Horlings onthult flora- en faunabordjes Vlietwijk
Uitgebracht op: donderdag 9 maart 2006

Wethouder H.H.V. Horlings onthult op maandag 20 maart a.s. om 15.30 uur de eerste van twaalf informatiebordjes langs een route van natuurlijke oevers in Vlietwijk. De onthulling vindt plaats op de hoek Prof. Zeemanplantsoen/Molenlaan. De gemeente Voorschoten heeft de informatiebordjes samen met bewonersorganisatie Vlietwijk Belangen gerealiseerd.

De bordjes geven wandelaars informatie over van alles wat er groeit en bloeit langs de natuurlijke oever van de Vliet. Acht jaar geleden begon de gemeente Voorschoten met de aanleg van natuurlijke oevers. De natuur kon zijn gang gaan langs de oevers aan de Badhuisstraat, het Albert Schweitzerplantsoen, het Johan Vermeerplantsoen en het Prof. Zeemanplantsoen in Vlietwijk. Sindsdien hebben vele planten en insecten hun plek gevonden op deze bijzondere oevers.

Een kleine greep uit de meer dan 100 verschillende plantensoorten die er staan: Gele Lis, Rietorchis, Boterbloemen, Kaasjeskruid, Gele Morgenster en Muizentandjes. Van de dieren vallen de vele groene kikkers en mooie libellen op.


- einde bericht -