Gemeente Asten


10-03-2006
Discussiebijeenkomst Hondenbeleid

Op maandag 20 maart 2006 wordt in gemeenschapshuis de Klepel in Asten een discussiebijeenkomst gehouden over de evaluatie van het hondenbeleid. De avond start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

In juli 2005 is de gemeente Asten gestart met het nieuwe hondenbeleid. Er is voorafgaand aan de invoering hiervan uitgebreid gecommuniceerd met onder andere de dorps-en wijkraden, maar ook met andere betrokkenen. Het nieuwe beleid heeft geresulteerd in een pakket maatregelen en voorzieningen. Zo heeft de gemeente op diverse locaties hondentoiletten, uitlaatstroken en speciale afvalbakken geplaatst.

Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en hebben we kunnen ervaren of de getroffen voorzieningen en maatregelen het beoogde effect hebben gehad. Doelstelling van het hondenbeleid was om de overlast die honden kunnen veroorzaken te verminderen.

De gemeente heeft de evaluatie van het hondenbeleid uitbesteed aan bureau Syncera, die ervaring heeft met dit onderwerp. De avond wordt voorgezeten door wethouder Martens. Aansluitend worden de resultaten van de evaluatie gepresenteerd door Syncera. Er zal een vergelijk gemaakt worden tussen de situatie voor aanvang van het hondenbeleid en de huidige situatie. De bedoeling van de informatie-bijeenkomst is enerzijds u te informeren, maar zeker zo belangrijk is wat u daar nu van vindt. Het gaat om een gezamenlijk probleem dat we naar onze mening ook gezamenlijk moeten aanpakken. Uw mening is daarbij van groot belang. Alle op-en aanmerkingen worden bij de evaluatie betrokken, daarna wordt dit voorgelegd aan de gemeenteraad.

Er wordt één discussiebijeenkomst gehouden over de evaluatie van het hondenbeleid, waarbij iedereen die hierover zijn/haar mening wil geven van harte welkom is.

Wij hopen u te mogen begroeten op de discussiebijeenkomst over het hondenbeleid op maandag 20 maart 2006 om 19.30 uur in de Klepel in Asten.