Gemeente Doetinchem

Uitreiking Doetinchemse Sportprijs 2005 en huldiging kampioenen


- 9 maart 2006-
Op 20 maart 2006 vindt de Doetinchemse Sportavond plaats in stadion De Vijverberg. Tijdens deze avond wordt de Sportprijs 2005 uitgereikt door burgemeester Dijkstra. Daarnaast worden de kampioenen van 2005 gehuldigd door Wethouder Blom. Rond het officiële gedeelte is een feestelijk programma gemaakt.

De gemeente Doetinchem wil uitstekende prestaties van individuele talenten en topsporters binnen de gemeente niet onopgemerkt laten. Daarom reikt zij de Sportprijs uit en huldigt zij haar kampioenen. Dit jaar is ervoor gekozen om deze feestelijkheid te combineren met een ronde-tafelgesprek, waarbij alle belangrijke sportgebeurtenissen uit 2005 de revue passeren. Erik Hagelstein (TV Gelderland) is voorzitter van de Sportprijs jury en tevens presentator van het hele programma. De avond dient ook als bedankje voor alle sportverenigingen en hun inzet in het afgelopen jaar. Om 19.00 uur start het programma in stadion de De Vijverberg. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De Doetinchemse kampioenen zijn:
Sanne van Aken (zwemmen), Francis Keizer (veldrijden) en Marloes Wesselink (beachvolleybal). Zij zijn Nederlands Kampioen geworden in hun sport, hebben een top 5 klassering op een EK behaald of bereikten een top 10 klassering op een WK.
Voor de tafelgesprekken, die rond het officiële gedeelte plaatsvinden, zijn de volgende mensen uitgenodigd: Hans Meijer (fusie Huevo-Orion), Dick Chargois (FIFA WK voetbal tot 20), Harald Meijer (nieuwe accommodatie fietscross), Ap de Winkel (BOS-prpjecten), Rogier Meijer (De Graafschap), Eugene Alofs (herindeling) en Rob Blom (ombuigingen).