Gemeente Hilversum

Aanleg rotonde Media Park gaat zo'n tien weken duren

14 maart 2006
IJs en weder dienende begint de gemeente op maandag 20 maart met de aanleg van de rotonde Lage Naarderweg/Sumatralaan bij de nieuwe ingang van het Media Park. De werkzaamheden zullen ongeveer tien weken duren.

In twee fasen
De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. In de eerste zes weken, tot begin mei, worden de rotonde aangelegd en de aansluitingen van wegen op de rotonde.
In die eerste zes weken maakt het autoverkeer tussen Hilversum en Bussum in beide richtingen gebruik van een tijdelijke bypass langs het werk over het terrein van het Media Park. Die wordt deze week aangelegd vanaf de Lage Naarderweg naar de bestaande in- en uitgang van het Media Park op de Sumatralaan.
Het gedeelte van de Lage Naarderweg tussen de Celebeslaan en de nieuwe rotonde is afgesloten voor (doorgaand) verkeer. Auto's vanuit het centrum worden via de Celebeslaan naar de Sumatralaan geleid en over de bypass naar Bussum.

Verkeersbegeleiders
Omdat de kruising Insulindelaan/Sumatralaan in de eerste zes weken meer verkeer te verwerken krijgt, zet de gemeente in samenwerking met de politie zowel in de ochtend- als de avondspits twee verkeersbegeleiders in. Die zullen in oranje jas en gewapend met fluitje en 'spiegelei' zorgen voor de afwikkeling van de verkeersstromen.

Omleidingen
Begin mei is de rotonde klaar en ook het gedeelte van de Lage Naarderweg tussen de rotonde en de Celebeslaan is weer beschikbaar. Er zijn dan nog vier weken nodig om het gedeelte van de Sumatralaan tussen de rotonde en school De Wegwijzer in te richten, op het Media Park zelf de aansluiting van de nieuwe in/uitgang op de rotonde aan te leggen en opzij van het Media Park een uitrit voor vrachtverkeer op de Lage Naarderweg. Daarom geldt in deze fase op de Lage Naarderweg tussen de rotonde en de verkeerslichten aan de Witte Kruislaan eenrichtingsverkeer in de richting Bussum. Vrachtwagens hoger dan 3.50 m richting Bussum worden omgeleid over 's-Graveland. Autoverkeer vanuit Bussum wordt omgeleid over de Bussumergrintweg, de Bachlaan, de Boslaan en de 's-Gravelandseweg.

Met vragen kunt u terecht bij Wil Kamer; tel: 035 629 22 00.