Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoera, BabyStuf is geboren!

Praktische gids met onafhankelijke babyproductinformatie ziet het levenslicht

Hoogland, 20 maart 2006 - Aan welke eisen moet een autostoeltje voldoen, wat kost een goed kinderledikantje, welke kinderwagen is het meest praktisch voor mij, en is dit dekentje ook in fuchsia verkrijgbaar? Nu is er BabyStuf! Deze nieuwe glossy gids met onafhankelijke babyproductinformatie, loodst (aankomende) ouders soepel door al hun vragen heen.

Er zijn in Nederland heel veel tijdschriften over kinderen verkrijgbaar. Informatie genoeg, zou je zeggen, wanneer (aankomende) ouders zich willen oriënteren op babyproducten voor hun toekomstige kindje. Toch zie je in de stortvloed aan informatie vaak door de bomen het bos niet meer; zoveel verschillende producten zijn er, zoveel verschillende prijsklassen en zoveel verschil in kwaliteit.

Maar nu is er BabyStuf! Een volkomen onafhankelijke gids met daarin de nieuwste en mooiste babyproducten van Nederlandse en buitenlandse makelij. De gids bevat een uitgebreide beschrijving van meer dan 400 producten, van kinderwagen tot commode, van draagdoek tot autostoeltje, van luieremmer tot babyfoon. In één oogopslag zie je de kenmerken, accessoires en de adviesverkoopprijs van het product. Bovendien staan er bij elke productgroep handige aankooptips vermeld van Consument en Veiligheid. Deze organisatie werkt aan het verbeteren van de veiligheid van de leefomgeving van de Nederlandse bevolking en houdt zich nadrukkelijk bezig met het voorkomen van letsel bij baby's en kinderen.

Enkele aanstaande moeders die de proefdruk van BabyStuf onder ogen kregen, waren vrijwel unaniem van mening dat deze gids in een behoefte voorziet. 'In één oogopslag zie ik welke kinderwagens er te koop zijn en hierdoor wordt het heel makkelijk om een keuze te maken. Ik heb hier tenminste niet het idee dat me wat aangepraat wordt', aldus één van hen. Of: 'Ik vind het een fijn kijk- en bewaarblad en het is nog informatief ook'. Op de site van BabyStuf (www.babystuf.nl), die per 20 maart live gaat, kunnen consumenten hun oordeel kwijt over het babyproduct dat ze hebben aangeschaft. Dus nog meer aankooptips van ervaringsdeskundigen!

BabyStuf is een initiatief van Carola Siksma-Ruiters; een autoriteit op het gebied van babyproducten. Ze is al zeven jaar hoofdredacteur van het vakblad BabyWereld, organiseert de jaarlijkse Baby Product van het Jaar-verkiezing en zit in de jury van de internationale Innovation Award voor babyproducten. Door deze functies is zij op de hoogte van de nieuwste productontwikkelingen in de branche en weet daardoor goed wat wel en niet geschikt is voor de Nederlandse markt. Naast professionele expertise beschikt ze, als moeder, ook over een flinke dosis praktijkervaring. BabyStuf wordt geïntroduceerd op de negen-maanden-beurs van 22 t/m 26 maart en is m.i.v. 20 maart verkrijgbaar in de winkel.

Noot voor de redactie -