RTL Group


week lang specials ter gelegenheid van 20 jaar 'Oprah Winfrey Show' op RTL 4
Oprah Winfrey, de wereldwijd populaire talkshowpresentatrice, viert dit seizoen haar twintigjarig jubileum. Op RTL 4 worden van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart speciale afleveringen uitgezonden, die in het teken staan van 20 jaar Oprah op tv. Zo op dinsdag 21 maart de openingsshow te zien van Oprahs 20ste seizoen, met als speciale gast actrice Jennifer Aniston. Op woensdag 22 maart staat de show in het teken van Oprahs favoriete momenten, zoals haar ontmoetingen met Lisa Marie Presley, Sidney Poitier, John Kennedy Jr en Tina Turner. Ook aan de orde komen Oprahs favoriete dingen die ze uitdeelt aan haar publiek, dat hiervoor massaal op de stoelen gaat staan. Kortom, vijf afleveringen met een overzicht van alle hoogte- en dieptepunten, veel beroemde en spraakmakende gasten én een kijkje achter de schermen.

Oprah Winfrey voert al jaren de lijst Rijkste Vrouw aan. Ook op de lijst Meest Invloedrijke Vrouw behaalt ze een hoge positie en dat is ook niet zo gek, gezien het media-imperium dat ze inmiddels aanstuurt. Daarvan kon het kleine zwarte meisje dat in 1954 in een klein dorpje in Mississippi werd geboren alleen maar dromen.

De afgelopen twintig jaar heeft Oprah met haar Oprah Winfrey Show baanbrekend werk verricht. Zonder moeite snijdt ze elk onderwerp aan en ook haar persoonlijk leven speelt een rol in haar televisiewerk. De kijkers zijn getuige van haar strijd tegen de kilos en haar privéleven waarin haar eeuwige verloofde Stedman, haar hondjes en vriendin Gayle de boventoon voeren. Verder kreeg ze Amerika weer aan het lezen met Oprahs Bookclub en deelt ze haar rijkdom met de minder bedeelden via haar Angels Network. Natuurlijk wil iedere ster graag voor haar programma gevraagd worden, dus die lijst is eindeloos. Memorabel is haar gesprek met Michael Jackson, veelbesproken is haar gesprek met een verliefde Tom Cruise en zelf noemt ze haar interview met filmdiva Elizabeth Taylor haar slechtste ooit.

Bij RTL 4 is de Oprah Winfrey Show te zien sinds 7 juli 1991. Oprah vindt haar jubileum een mooi moment om terug te blikken, maar het betekent niet dat ze ermee ophoudt: In Amerika loopt haar televisiecontract door tot 2011. Oprah heeft nog genoeg inspiratie, want de komende twintig seizoenen van haar leven wil ze wijden aan het helpen van kinderen, vrouwen en families in nood over de hele wereld.

Uitzendingen: RTL 4 van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart 2006, tussen 15:05 en 16:00 uur.


---

--------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, persdienst RTL Nederland via tel.035-671 8938 of yvonne.bos@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP