Gemeente Enschede

Hengelosestraat gedeeltelijk gestremd van 20 maart tot medio mei 2006

vrijdag 17-03-2006

In verband met wegwerkzaamheden is de Hengelosestraat van 20 maart a.s. tot medio mei afgesloten voor het autoverkeer tussen Fortuinstraat en de rotonde Fortuinplein.De afsluiting is nodig voor de aanleg van de vrije busbanen voor de Hoogwaardig Openbaar Vervoer-verbinding West. Het autoverkeer wordt omgeleid via Tubantiasingel, Parkweg en De Ruyterlaan. Voor fietsers en voetgangers blijft de Hengelosestraat toegankelijk. Ook de bedrijven aan de noordzijde van de Hengelosestraat blijven bereikbaar.

De afsluiting is de eerste fase van de aanleg van HOV-West. Als de werkzaamheden op dit wegvak gereed zijn, wordt in de tweede fase de rotonde Fortuinplein omgebouwd tot kruising met verkeerslichten. Die kruising maakt een betere doorstroming van het auto- en busverkeer mogelijk. Als ook deze fase is afgerond, wordt de busbaan uitgebreid tot aan de singel. Die fase wordt in 2007 uitgevoerd.

De aanleg van HOV-West is na HOV-Zuid en -Oost de derde stap in de realisatie van Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbindingen vanuit de vier windrichtingen. Ook voor Noord is een HOV-verbinding in voorbereiding. De HOV-assen zijn nodig om de bereikbaarheid van de stad op peil te houden. In het mobiliteitsplan van de gemeente Enschede vervult het HOV een belangrijke rol. Daarnaast werkt de gemeente ook aan een betere doorstroming op de singels en goede fietsroutes van en naar het centrum.


---