Vereniging Nederlandse Gemeenten

vul de vng-vragenlijst gemeentelijk woonbeleid in

Aan alle gemeenten is 16 maart jl. een e-mail verzonden met een vragenlijst over het gemeentelijk woonbeleid. Het is de bedoeling dat deze e-mail wordt ingevuld door de verantwoordelijk beleidsmedewerker bouwen en wonen.

Stand van zaken
Omdat minister Dekker van VROM een beleidsvisie over de toekomst van woningcorporaties heeft gepubliceerd wil de VNG in beeld brengen hoe de gemeenten er op dit moment voorstaan. Is er een woonvisie? Zijn er prestatieafspraken met de corporaties? Zo ja, welke elementen zijn daarin opgenomen?

Op basis van de respons stellen wij een rapport op waarin u kunt lezen hoe de stand van zaken in Nederland is op dit moment. Die kunt u dan vervolgens vergelijken met de stand van zaken in uw eigen gemeente.

Woonvisie
Centraal in de beleidsvisie van de minister staat de gemeentelijke woonvisie. Op basis van de woonvisie kunnen heldere prestatieafspraken met de woningcorporaties worden gemaakt. De VNG is u daarbij behulpzaam door in het najaar van 2006 een handboek te publiceren. Dit handboek beschrijft het proces van het schrijven van een gemeentelijke woonvisie tot en met het maken van prestatieafspraken met woningcorporaties.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer G. Linders;
telefoon: 070-3738628, of e-mail: guust.linders@vng.nl