Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 maart

* GEWAPENDE OVERVAL SUPERMARKT
Op een supermarkt aan de Groenezoom vond zaterdagmiddag rond vijf uur een gewapende overval plaats.
Een nog onbekende man kwam de zaak in en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Met een geldbedrag ging de overvaller er vervolgens vandoor. Tijdens de overval waren er meerdere klanten in de winkel aanwezig. Niemand raakte gewond. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een uitgebreid onderzoek in naar de verdachte van de overval.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AUTODIEFSTAL AAN

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben zaterdagavond een 20-jarige Schiedammer aangehouden verdacht van autodiefstal.
Surveillerende politiemensen zagen omstreeks elf uur dat de verdachte op de Nieuwstraat uit een voor het verkeerslicht staande auto sprong, toen hij het politievoertuig zag. Er werd te voet een achtervolging ingezet. Deze resulteerde in de aanhouding van de Schiedammer in een café aan de Hoogstraat. Uit navraag bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN
SCHIEDAM - De recherche van het district Waterweg-Noord is een uitgebreid onderzoek gestart naar de verdachte van een overval op de Mgr Nolenslaan. Zaterdagavond rond half tien verschafte een nog onbekende man zich, op nog onbekende wijze, de toegang tot de woning van een 84-jarige vrouw. Hij sloeg de vrouw op het hoofd en nam haar handtas mee. Het slachtoffer raakte licht gewond. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins over informatie beschikken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Waterweg-Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of, volledig anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.