Gemeente Hellendoorn


Beleidsnotitie Hergebruik Vrijkomende Agrarische Bebouwing en Rood voor Rood

Het college van B&W heeft op 6 maart 2006 de beleidsnotitie 'Vrijkomende Agrarische gebouwen en Rood voor Rood vastgesteld .

Aanleiding
Het buitengebied van de gemeente Hellendoorn is aan het veranderen. Evenals in andere plattelandsgemeenten in Nederland daalt het aantal agrarische bedrijven. Daar waar tot voor kort de agrarische sector drager was van het buitengebied, in economische en ook in ruimtelijke zin, neemt de betekenis van de agrarische sector af. Dit betekent ondermeer dat de komende jaren veel voormalige agrarische bedrijfsgebouwen zullen vrijkomen (VAB). Dit kan leiden tot leegstand, verval en verpaupering in het landelijk gebied. Het stimuleren van passend hergebruik van deze gebouwen is daarom belangrijk. Hergebruik is echter niet altijd mogelijk of wenselijk. In deze gevallen is afbraak van niet functionele landschapontsierende bedrijfsgebouwen een betere optie. Om deze ontwikkelingen mogelijk te maken heeft de gemeente Hellendoorn een beleidskader ontwikkeld waarin de mogelijkheden zijn weergeven voor hergebruik of sloop van voormalige bedrijfsgebouwen.

Wilt u de beleidsnotitie inzien?
De beleidsnotitie met het vaststellingsbesluit ligt vanaf woensdag 15 maart 2006 gedurende 6 weken ter inzage bij het loket bouwen en Milieu. Hendrik Wormserplein 2 te Nijverdal. Het loket Bouwen en Milieu is voor publiek geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 14:30. Op verzoek kunnen de stukken ook buiten voornoemde tijden ook op afspraak worden ingezien.

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen en in de gemeente een belanghebbende natuurlijk en rechtspersonen een inspraakreactie geven omtrent het voornoemde beleid. Deze reactie kan zowel mondeling als schriftelijk bij het college ingediend worden. Ingediende zienswijzen kunnen leiden tot wijzigingen van het plan, ter afronding van de inspraak wordt er een eindverslag opgesteld.

Behoefte aan meer informatie?
Wilt u de gehele beleidsnotitie ontvangen, dan kunt u deze opvragen via onderstaande link of bij het loket Bouwen & Milieu aan de Hendrink Wormserplein 2 te Nijverdal, telefoonnummer 0548-630 213. Aan het verkrijgen van een gedrukt exemplaar zijn kosten verbonden. Open Beleidsnotitie in pdf formaat in nieuw window Beleidsnotitie in pdf formaat

Open Rood voor Rood folder in pdf formaat in nieuw window Rood voor Rood folder in pdf formaat