Gemeente Lingewaard


Inwoners geven advies over website

Een website behoort voortdurend in ontwikkeling te zijn. Lingewaard.nl is dan ook regelmatig uitgebreid met nieuwe pagina's. Zo is de informatie overzichtelijk gebundeld voor ondernemers. Vorig jaar is er een special website gemaakt over toerisme. Dit jaar wordt een voorzichtige start gemaakt met elektronische dienstverlening. Een enquête op de website heeft uitgewezen dat Lingewaard op de goede weg zit.

Naast positieve geluiden werden door enkele inwoners ook kritische kantekeningen geplaatst.

Over het algemeen waren de bezoekers tevreden over de website van Lingewaard. Op het technische vlak werden vragen gesteld over de werking van links. Deze werken soms niet en mensen krijgen dan een melding dat een pagina niet gevonden kan worden. Meldingen van webbezoekers dat een link niet werkt, worden zo snel mogelijk afgehandeld. Een technische aanpassing van de website heeft het aantal klachten over links duidelijk verminderd.

Een webbezoeker heeft behoefte aan meer inhoudelijke informatie over besluiten van het college. Deze opmerking wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van de website.

Ook aan de vraag over de verslagen van commissie en raadsvergaderingen wordt gehoor gegeven. De griffie wil met alle raadsinformatie meer overzichtelijk presenteren. Dat zal binnenkort gebeuren.

Weinig webbezoekers hebben positief gereageerd op een digitale discussieplatform. Een reden om deze mogelijkheid niet in praktijk te brengen.

Bericht geplaatst op 20 maart 2006