Gemeente Lingewaard


Lintjes voor scheidende raadsleden

Tijdens de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad is afscheid genomen van de niet herkozen raadsleden. Burgemeester R. Persoon heeft aan drie vertrekkende raadsleden een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De feestelijkheden vonden vorige week donderdag plaats in Het Wapen van Bemmel.

Wim van Luenen
Wim van Luenen begon zijn politieke carrière als raadslid van de voormalige gemeente Gendt. Van 1990 tot aan de gemeentelijke herindeling eind 2000 was hij raadslid voor Lijst Joost, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter. In 2003 keerde hij terug in de politiek als raadslid van Lokaal Belang Lingewaard en lid van de commissie Samenleving Werk en Inkomen.

Geert van Onna
Geert van Onna was van 1994 tot en met 2000 raadslid van de AWG in de gemeente Bemmel. Na de gemeentelijke herindeling begon de inwoner van Angeren bij Lokaal Belang Lingewaard. Van Onna was voorzitter van de commissie Ruimte en zeer geïnteresseerd in de ruimtelijke ontwikkeling van Angeren.

Mieke Bles
Mieke Bles was van 1982 tot 1998 raadslid van PvdA in Gendt. Van 1998 tot de herindeling was zij wethouder Welzijn, Onderwijs, Economische Zaken en Sociale Zaken. Na de gemeentelijke herindeling werd ze raadslid voor de PvdA afdeling Lingewaard en lid van de commissie ABZM.

Mieke Bles was naast haar raadslidmaatschap zeer actief in 'bestuursland'. Zo was ze lid van het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Over-Betuwe en Member of the Committee of Woman Elected Representatives of Local and Regional Authorities bij de Raad der Europese Gemeenten en Regio's.

Verder was ze lid van het Algemeen Bestuur van de Raad der Europese Gemeenten en Regio's, plaatsvervangend secretaris van het schoolbestuur Stichting ATOS Lingewaard, lid algemeen bestuur Waterschap Rivierenland in de categorie 'gebouwd', lid van de commissie waterketen, secretaris van Stichting K7, een groep van de PvdA, die streeft naar een brede maatschappelijke discussie over de toekomst van het stedelijk netwerk Arnhem-Nijmegen.

Bericht geplaatst op 20 maart 2006