Politie Gelderland-Zuid

Getuigen verijdelen fietsdiefstal

Wijchen, 20-03-2006 o Oplettende bewoners aan het Bospad in Wijchen hebben zondagmiddag twee nog onbekende mannen verhinderd er met een gestolen fiets vandoor te gaan. De daders hadden de fiets kort daarvoor, tussen 16.00 uur en 16.15 uur, gestolen bij het nabij gelegen voetbalveld.

Nauwlettend hielden de bewoners een man in de gaten die zij over een hek hun tuin in zagen klimmen en die zich vervolgens nogal vreemd gedroeg. De man wenkte een andere man die vervolgens naar de parkeerplaats van het voetbalveld liep.

De bewoners spraken de man in hun tuin aan wat hij daar deed. Daarop gaf hij aan dat hij voetballen aan het kijken was. De bewoners vertrouwden het niet en helemaal niet toen zij een, hen onbekende, fiets in de tuin zagen staan. Toen de man er met de fiets vandoor wilde gaan probeerden de twee dit te verhinderen door de fiets vast te pakken. Daarbij werd een van de bewoners door de man geslagen. Een passant schoot te hulp en vroeg wat er gaande was. Daarop maakte de dader zich uit de voeten in de richting van de Graafseweg. De politie werd gewaarschuwd. Agenten kwamen ter plaatse en konden de fiets al snel teruggeven aan de eigenaresse, een 57-jarige Wijchense. Zij had de diefstal inmiddels bemerkt en deed aangifte.

In de omgeving werd nog, tevergeefs, gezocht naar de twee onbekende mannen. Hun signalementen zijn als volgt:

Dader 1:

* een man met getinte huidskleur

* leeftijd circa 20 - 22 jaar

* lengte 1.75 - 1.80 m

* normaal postuur

* kort zwart haar

* groot ovaal hoofd

* hij droeg vermoedelijk een bruine jas

Dader 2:

* een blanke man

* circa 20 jaar

* lengte 1.70 m

* normaal postuur

* kort donker haar

* hij droeg een witte joggingbroek en had een zwarte rugtas

Mensen die de twee daders hebben gezien of menen hen te herkennen op basis van de opgegeven signalementen worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Wijchen.