Politie Hollands Midden

Datum: 20 maart 2006

Hillegom Diefstal auto uit bedrijf De politie kreeg op zondag 19 maart rond 09.00 uur, de melding dat er een inbraak had plaatsgevonden in een bedrijf aan de Weeresteinstraat. Dader(s) hadden een auto, een Mercedes-Benz weggenomen, uit een hal van het bedrijf. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie, waaronder de technische recherche zal onderzoek doen naar de identiteit van de dader(s). Eerder die week, in de nacht van donderdag op vrijdag was er ingebroken in een vlakbij gelegen bedrijf. Vanuit dit pand was een hoeveelheid snoep weggenomen. De eigenaar van het bedrijf heeft eveneens aangifte gedaan. Inmiddels zijn diverse mensen gehoord die ten tijde van de inbraken in de buurt waren. De politie vraagt personen die iets kunnen vertellen met betrekking tot de inbraken contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Katwijk Meisje (6) rent straat op De politie heeft hulp geboden bij een ongeval op de Rijnstraat te Katwijk. Op zondag 19 maart, omstreeks 14.00 uur, wilden een vader en zijn dochter de Rijnstraat oversteken. Het dochtertje, een 6-jarig meisje uit Katwijk, trok haar hand los en rende plots de straat op. Een passerende auto, bestuurd door een 48-jarige automobiliste uit Katwijk, reed gelukkig langzaam en kon tijdig stoppen. Het meisje liep echter toch tegen de zijkant van de auto aan en kwam ten val. Het meisje viel achterover op haar hoofd en haar linkerzijde. De ambulance werd er bij geroepen om medische hulp te verlenen. Zij namen het meisje voor de zekerheid mee naar het LUMC.

Katwijk Aanhouding na belediging De politie hield op zaterdag 18 maart, omstreeks 05.00 uur, op de Wassenaarseweg een 51-jarige man uit Leiderdorp aan. De man was met een vrouw in een ruzie verwikkeld. De agenten zagen de twee staan en gingen er op af. Ze vroegen wat er aan hand was waarop de man agressief reageerde en de agenten uitschold. Omdat de scheldwoorden van dien aard waren besloten de agenten de man aan te houden. De vrouw, een 24-jarige uit Den Haag die bij de man was wilde de aanhouding van, wat later bleek, haar vader beletten. De vrouw werd hierop ook aangehouden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte een agent en gaf de andere agent een elleboog. De laatste agent in kwestie is later naar het ziekenhuis gegaan waar bleek dat zijn neus gebroken was. De man en de vrouw zijn overgebracht naar het politiebureau. De man heeft verklaard spijt te hebben van het beledigen van de agenten.

Lisse Diefstal uit woning De politie kreeg op vrijdag 17 maart, rond 23.45 uur, een melding van een heterdaad situatie. Door de meldster werden twee mannen gezien die in een woning aan de Don Boscostraat aan het inbreken waren. De vrouw belde direct de politie die toesnelde. Omdat de inbrekers nog in de woning aanwezig konden zijn ging er eerst een agent met een politiehond naar binnen. De inbrekers werden echter niet meer aangetroffen. De hond werd eveneens ingezet om buiten sporen te volgen, dit leverde echter geen resultaten op. De schade in de woning werd vervolgens opgenomen. De woning was doorzocht op waardevolle spullen, alle kasten en laden waren opengetrokken. Het is nog onduidelijk wat er precies uit de woning is weggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Lisse Verkeerscontrole op aanhangwagens Agenten van het team Lisse hebben op zaterdagmorgen 18 maart, binnen één uur 5 bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten met aanhangwagens. Agenten controleerden aanhangwagens die op weg waren naar de gemeentewerf aan de Vennestraat voor het wegbrengen van afval. Hierbij is speciaal gelet op de technische staat van de aanhangwagens, waaronder werkende remlichten, en voor een juist gebruik van de hulpkoppeling en losbreekreminrichting. Als deze niet goed bevestigd zijn dan kan de aanhangwagen losschieten en een "eigen leven" gaan leiden met alle mogelijke gevolgen van dien. Op 5 aanhangwagens na waren allen in orde. De politie zet de komende tijd de controles op aanhangwagens voort.

Voorschoten Mishandeling op de Veurseweg De politie kreeg op vrijdag 17 maart om 23.30 uur de melding dat op de hoek van de Veurseweg met de Papelaan een 18-jarige jongen uit Voorschoten een branderig goedje in zijn ogen gespoten had gekregen. Ter plaatse bleek dat een groep jongeren in een ruzie verwikkeld was geraakt met een aantal anderen. Er was een woordenwisseling ontstaan wat uitliep op duw- en trekwerk. Daarop heeft de 18-jarige een goedje in zijn ogen gespoten gekregen. Agenten konden de jongen eerste hulp verlenen. De jongen heeft vervolgens aangifte gedaan op het bureau. De politie zet het onderzoek voort.

Voorschoten/ Leiden Snelheidscontroles De politie heeft vorige week weer snelheidscontroles met de radarwagen gehouden. De toegestane maximumsnelheid op de gecontroleerde wegen is 50 km/u. Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste Leiden Haagweg 1364 102 78 km Leiden Stevenshofdreef 3012 95 74 km Leiden Burggravenlaan 397 8 67 km Leiden Willem de Zwijgerlaan 1116 73 72 km Leiden Doctor Lelylaan 1355 48 84 km Leiden Schipholweg 1258 129 90 km Voorschoten Veurseweg 1810 153 93 km Voorschoten Wijngaardenlaan 1387 124 84 km Voorschoten Admiraal de Ruytersingel 606 27 73 km

Gouda "Een nette omgeving, daar wordt voor geprikt!" Vrijdag 24 maart a.s. wordt de wijk Nieuwe Park in Gouda 'opgeschoond'. Scholieren en buurtbewoners zullen 's ochtends, onder toezicht van de gemeente, stadstoezicht en de politie, de wijk weer zwerfvuilvrij maken. Dit doen zij in kleine groepen en met behulp van de door Cyclus aangeleverde spullen. Onder het motto "een nette leefomgeving, daar wordt voor geprikt" gaan de scholieren en de buurtbewoners aan het werk om de wijk er weer schoon en fris uit te laten zien,. De start is om 10.15 uur op twee locaties te weten de Kanaalstraat en de Winterdijk. Daar vandaan trekken de scholieren en de buurtbewoners de wijk in met afvalzakken en prikstokken. Om 11.30 uur wordt er weer verzameld op de beginlocaties waar wordt beoordeeld wie het meeste zwerfvuil heeft verzameld. Deze scholier/ buurtbewoner krijgt hiervoor een kleine beloning.

Gouda Man dreigt van balkon te springen

Een 22-jarige Gouwenaar heeft zaterdagmorgen, 18 maart, gedreigd zich van het leven te beroven. Omstreeks 06.30 uur kwam de melding binnen dat de man van een balkon op de zevende etage van een flat aan de Bosranklaan wilde springen. Nadat de politie een half uur op de verwarde man had ingepraat kon hij uiteindelijk worden overmeesterd.

Gouda Politie onderzoekt mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling op vrijdag 17 maart. Een 16-jarige Gouwenaar werd even na 17.00 uur op de hoek Da Costakade/ Constantijn Huygensstraat geslagen en geschopt door een jongen die vermoedelijk onder invloed was van alcohol. De jongen zou hierna lachend weggelopen zijn in de richting van de Tollenstraat. Bij de jongen liep een tweede persoon mee. Beiden zijn ongeveer 17 jaar. De Gouwenaar liep letsel op in het gezicht en een blauwe plek aan een been.

Gouda Aanhoudingen na vernieling

De politie heeft zaterdag 18 maart omstreeks even voor 02.30 uur drie Gouwenaren van 19, 21, en 22 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een terrastafel. De drie zouden op de Markt volgens een melder een man mishandeld hebben en de tafel hebben vernield. De verdachten werden aangehouden op de Markt. Bij één van de mannen werd een slagwapen aangetroffen. Bij de politie is er tot nu toe nog geen aangifte gedaan van mishandeling.

(Herinneringsbericht) Regio/ Gouda 5e Skeelertocht Politie Sportvereniging Zaterdag, 22 april 2006 organiseert de Goudse Politie Sport- en Ontspanningsvereniging ( G.P.S.O.V.) de 5e Hollands Midden Skeelertocht over 100 km bestaande uit drie verschillende ronden (1x 30 km en 2x 35 km). De routes gaan door de omgeving van Gouda onder andere door Boskoop, de Reeuwijkse Plassen en de Krimpenerwaard. Er wordt gereden in een gesloten peloton. De valhelm is verplicht. De deelnemers kunnen 30, 65 en 100 km rijden. De start is om 9.30 uur vanaf de skeelerbaan aan de Goudse Houtsingel te Gouda. De inschrijving is vanaf 08.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid, alsmede kleed -en doucheruimte aanwezig. Voor nader informatie kunt u zich wenden tot de heer J. Verkaik telefoonnummer 0182-554321 of 06-14044863.

Nieuwerkerk a/d IJssel Verdachte van poging beroving aangehouden

De politie heeft vrijdag 17 maart aan het eind van de middag een 18-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving op 23 februari jl. Die donderdagmiddag probeerde een man een 85-jarige vrouw op de Prinses Irenestraat te beroven van haar tas. Doordat de vrouw de tas stevig vasthield en de man een stomp gaf is hij er zonder buit vandoor gegaan. Bij de man was ook een vrouw aanwezig. De politie kwam de verdachte op het spoor mede naar aanleiding van getuigenverklaringen en het opgegeven signalement. De vrouw, een 17-jarige plaatsgenoot, was eerder deze maand al aangehouden. De man wordt ook verdacht van diefstal van een scooter.

Nieuwerkerk aan den IJssel Diefstal uit hotel De politie heeft op zaterdag 18 maart een 42-jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij uit het magazijn van een hotel etenswaren had gestolen. De laatste tijd werden er pakjes snoep en koek gemist uit het magazijn van het hotel. Een medewerker van het hotel besloot het magazijn in de gaten te gaan houden. Op zaterdag zag hij een leverancier van het magazijn een paar pakjes snoep wegnemen er vervolgens in zijn auto weer vandoor gaan. De medewerker besloot de man aan te spreken en aan te houden. De politie werd er inmiddels bijgehaald die de man aanhielden en overbrachten naar het bureau. De man verklaard spijt te hebben van het wegnemen van de pakjes.

Reeuwijk Verkeersongeval

Zaterdag 18 maart even na 12.30 uur vond op de Reeuwijkse Houtwal een aanrijding plaats tussen een 32-jarige motorrijder uit Bodegraven en een 57-jarige automobilist uit Gouda. De automobilist reed in de richting van de Reeuwijkse Plassen en sloeg linksaf om de oprit van de A12 op te rijden. Hij zag daarbij echter de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De motorrijder kon niet tijdig zijn motorfiets tot stilstand brengen en reed tegen de rechter zijkant van de auto. De motorrijder werd met spoedtransport overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Verkeersongeval Vrijdag 17 maart omstreeks 17.30 uur vond op het Koningin Wilhelminaplein een verkeersongeval plaats. Een 45-jarige automobilist uit Waddinxveen reed vanuit parkeerstand de weg op. Een 20-jarige automobilist, eveneens uit Waddinxveen, zag dit te laat waardoor hij tegen de auto botste. Twee kinderen, van 8 en 10 jaar, die in de eerste auto zaten raakten licht gewond. Zij werden voor verder onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een inzittende van de andere auto klaagde over zijn rug. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --