Persberichten districten stad Utrecht, 10.55 uur

Utrecht, 20-03-2006

Aangehouden voor diefstal bromfiets

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij verdacht werd van het stelen van een bromfiets.

Getuigen belden omstreeks 17.20 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat drie jongens aan het inbreken waren op de Pernambucodreef. Op weg naar de locatie zagen agenten drie jongens met een scooter de Carnegiedreef oversteken. Bij het zien van de politie lieten de jongens de scooter vallen en renden weg. Na een korte achtervolging kon één van de jongens - 16 jaar uit Utrecht - worden aangehouden.

Naar zijn medeverdachten doet de politie nog onderzoek.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op het Spinozaplantsoen heeft de politie zondagmiddag een man aangehouden voor het stelen van een fiets.

Omstreeks 14.45 uur kreeg de politie informatie binnen dat een man een fiets aan het stelen was op het Spinozaplantsoen. Ter plaatse zagen agenten een man op een fiets uit een tuin komen rijden. De 35-jarige man uit Montfoort werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau bekende hij de diefstal.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 19 op maandag 20 maart heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens een alcoholcontrole kreeg een 35-jarige bestuurder uit Zeist een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 640 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De beveiliging van de parkeergarage aan de Croeselaan heeft zondagmorgen een auto-inbreker aangehouden.

Omstreeks 05.30 uur hoorde een beveiliger op zijn controleronde een autoalarm afgaan. Toen de man poolshoogte ging nemen zag hij een verdachte hard weglopen. De achtervolging werd ingezet waarbij de 21-jarige verdachte uit Utrecht van de tweede etage naar beneden sprong en zich daarbij verwonde aan zijn benen. De Utrechter kon beneden worden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De man werd voor verhoor naar het bureau worden gebracht.