Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

LAP trapt af op 20 maart!

Peilingen wijzen uit dat het vertrouwen in het kabinet op een historisch dieptepunt is. Dit, terwijl een doelstelling van het kabinet juist is om het vertrouwen in de overheid te vergroten. De ingrijpende maatregelen van het kabinet en de wijze waarop het kabinet deze verkoopt, zorgen er echter voor dat weinig Nederlanders vertrouwen hebben in Balkenende en zijn bende. De oppositie maakt er dankbaar gebruik van om te benadrukken dat dit kabinet zijn langste tijd gehad heeft.

Wie?
Op uitnodiging van de Leidse Alumnivereniging van Politicologen (LAP) gaan voormalig minister en Kamerlid Frank de Grave en hoogleraar Politicologie Ruud Koole hierover in debat op 20 maart 2005, een paar weken na de gemeenteraadsverkiezingen. Het debat staat onder leiding van Binnenlands Bestuur-journalist Henk Bouwmans

Wat?

De gemeenteraadsverkiezingen worden landelijk met veel belangstelling gevolgd, als ware het de eerste echte peiling voor de Tweede Kamerverkiezingen een jaar later. Het debat zal op prikkelende wijze worden ingeleid door bijzonder hoogleraar Kiezersonderzoek Joop van Holsteyn die ook ingaat op de waarde die gehecht kan worden aan de uitslag van de raadsverkiezingen met betrekking tot de landelijke politiek. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie.

Waarom?

Inhoudelijk interessante activiteiten en een platform voor ontmoeting (zakelijk en plezier). Dat is wat de Leidse Alumnivereniging van Politicologen, kortweg LAP, haar leden wil bieden. Na een aantal succesvolle jaren heeft een clubje enthousiastelingen in 2005 het stokje overgenomen. Nu trappen we dus af met onze eerste activiteit, waarvoor uiteraard ook SPIL-leden en studenten politicologie van harte welkom zijn.

Graag tot dan!

Roeland Buijsse, Drieske Mangnus, Riemke Riemersma, Alma Caubo, Geertjan Wenneker en Geeske Wildeman

Waar?

Terugblik op de raadsverkiezingen, vooruitblik naar 2007

20 maart Café Einstein (bovenzaal), Nieuwe Rijn 19, Leiden

Aanvang 20.00